neděle 8. září 2024

Pardubice získaly kapitána reprezentace! Červenka se vrací do Česka

Kapitán české hokejové reprezentace Roman Červenka opouští švýcarskou hokejovou ligu a vrací se Česka. S Pardubicemi podepsal smlouvu na dva roky.

Roman Červenka po podpisu smlouvy

Roman Červenka po podpisu smlouvy
Zdroj: Profimedia

  • Roman Červenka po podpisu smlouvy
  • Zdroj: Profimedia

Pardubice získaly obrovskou posilu do týmu. Osmatřicetiletý Červenka se vrací do české extraligy po osmi letech. Naposledy v české soutěži nastoupil do utkání v roce 2016 v dresu Chomutova.

Zkušený hokejista hokejově vyrůstal ve Slavii. V roce 2010 odešel do KHL, kde strávil pět sezon. Postupně nastupoval za Avangard Omsk, HC Lev Praha a SKA Petrohrad. V sezoně 2012/2013 odešel na zkušenou do zámoří, kde v dresu Calgary Flames odehrál 39 utkání a připsal si 17 bodů za devět gólů a sedm asistencí. V roce 2016 se stěhoval do Švýcarska, kde působil až dosud. S týmem Rapperswil-Jona měl podepsanou smlouvu i na příští rok. Nyní se přesouvá do rodného Česka, kde bude nosit pardubický dres.

„Červus dlouhodobě patří k nejlepším českým hokejistům a dokazuje to každý rok. Je velmi zkušeným hokejistou, přirozeným lídrem. Zkrátka je to hráč, kterého by chtěl v týmu každý. Na nedávném úspěšném mistrovství světa jednoznačně dokázal, že i v pokročilejším věku stále patří mezi špičku. Jsem moc rád, že ho nyní máme v našem dresu,“ sdělil pro klubový web sportovní ředitel Dynama Petr Sýkora.

Roman Červenka ve své dlouhé hokejové kariéře vyhrál český titul se Slavií, Gagarinův pohár v KHL s Petrohradem nebo se stal nejproduktivnějším hráčem ve švýcarské lize. Nejvíce kanadských bodů získal i na mistrovství světa a dostal se do All-Star týmu šampionátu. S českou reprezentací získal dvakrát zlatou medaili, naposledy letos v Praze, kde tým vedl jako kapitán. Letos byl Červenka vyhlášen Hráčem roku IIHF.

Zdroj: hcdynamo.cz

Související

Hráči Pardubic po vítězném utkání
Hokej Hokejová Liga mistrů

Pardubice pokořily i Tapparu

Sparta v utkání proti Tappaře
Hokej Hokejová Liga mistrů

Liga mistrů pokračuje. Sparta jde na Maďary, Dynamo na finského mistra

Hráči Dynama se radují z gólu proti Fehérváru
Hokej Hokejová Liga mistrů

Pardubice deklasovaly maďarského protivníka

Hráči Dynama během utkání Ligy mistrů
Hokej Hokejová Liga mistrů

Startuje Liga mistrů. Dynamo vyzve Féhervár, Sparta hostí Tampere