neděle 29. září 2024

Pardubice skončily v Davosu pod vrcholem

Hokejisté Dynama Pardubice ve finále Spengler Cupu podlehli domácímu Davosu 5:3 a vezou historické stříbro.

Pardubice ve finále nestačily na Davos

Pardubice ve finále nestačily na Davos
Zdroj: Profimedia

  • Pardubice ve finále nestačily na Davos
  • Zdroj: Profimedia

Fantastickým obratem proti výběru Kanady si hokejisté Dynama Pardubice zajistili účast v nedělním finále Spengler Cupu. V něm se střetli s pořadatelským týmem Davosu.

Jelikož Pardubice měly jen minimum času na regeneraci mezi semifinále a finále, sáhli trenéři ke změnám útočných řadách. Do první lajny se posunul Davic Dienciala a Matěj Paulovič šel do třetí formace a ve čtvrté lajně začal Michal Pochobardský.

Utkání začali aktivněji domácí, ale byly to Pardubice, kdo se ve 13. minutě radovali z gólu. Bohužel pro český celek byla branka na základě trenérské výzvy Davosu pro ofsajd odvolána. A aby toho nebylo málo, inkasoval v zápětí východočeský celek gól do své brány.

Ve druhém dějství rychle zvyšoval náskok Davosu Corvi a domácí dělali Pardubicím stále větší problémy. Díky skvělému Kloučkovi v bráně se ale svěřenci Václava Varadi drželi ve hře a po dvou rychlých gólem Hyky a Kousala v 37. minutě dokonce dokázali srovnat na 2:2, jenže ještě před sirénou Dahlbeck strhl vedení zpět na stranu Davosu.

Únava z náročného programu dolehla na Pardubické v poslední třetině na plno a když šli domácí po trefách švédských legionářů Rasmussena a Olofssona do třígólového vedení, neměli už češi sílu zopakovat semifinálový zázrak.

Mandát tak už v 53. minutě jen korigoval na 5:3, takže se ze zlatých medailí na letošním Spengler Cupu radovali domácí Davos. Historická účast Pardubic ve finále tohoto nejstaršího klubového turnaje tak skončila jen stříbrem.

„Finále pro nás nedopadlo, ale takhle to někdy v hokeji je. Sahali jsme po srovnání stavu, byli jsme blízko jít do třetí třetiny za vyrovnaného stavu s tím, že kdo dá gól, tak vyhraje. Udělali jsme hrubou chybu, která nás ve finále stála ten davoský náskok, který už jsme nedotáhli. Ale v globálu mi turnaj ukázal spoustu dobrého, určitě jsme zde zanechali velmi dobrý dojem a hráči hráli na doraz, což jsme chtěli. Po vánočních svátcích není jednoduché k tomu takto přistoupit, ale věřím, že jsme nezklamali naše fanoušky a udělali dobré jméno pardubickému týmu,“ řekl po zápase trenér Václav Vadaďa.


HC Davos - HC Dynamo Pardubice 5:3 (1:0, 2:2, 2:1)

Branky a nahrávky: 13. Rasmussen (Haapala, Stránský), 32. Corvi (Olofsson, Wieser), 39. Dahlbeck (Wieser, Olofsson), 41. Rasmussen (Haapala), 43. Olofsson (Wieser) – 37. Hyka (Radil, Čerešňák), 37. Kousal (Radil, Zohorna), 53. Mandát (Pochobradský, Košťálek).

Autor: Ota Černý

Související

459412504_10161087483079219_6345409652675667534_n
Domácí

Pardubice i Plzeň pojedou po staru. Jen ti Piráti už u toho budou chybět

rybitvi
Domácí

Zastavení spalovny v Rybitví má šanci na úspěch. Přidal se znovu i Senát

Začala oprava kostela sv. Bartoloměje v Pardubicích.
Domácí

Kostel sv. Bartoloměje v Pardubicích prochází rozsáhlou rekonstrukcí

profimedia-0897823382.jpg
Fotbal Chance liga

Slovácko dalo první gól v soutěži. Stačil na vítězství v Pardubicích