sobota 28. září 2024

Pardubice otočily ve Vítkovicích, moravské derby ovládla Olomouc

Vítkovice přišly o vedení a prohrály s Dynamem. Olomouc vyhrála v Brně a Boleslav zdolala Oceláře po samostatných nájezdech.

Pardubičtí hráči otočili zápas v Ostravě

Pardubičtí hráči otočili zápas v Ostravě
Zdroj: Profimedia

  • Pardubičtí hráči otočili zápas v Ostravě
  • Zdroj: Profimedia

Pardubice otočily zápas ve Vítkovicích

Pardubice prohrávaly v Ostravě ještě deset minut před koncem utkání 1:3, přesto nakonec slavily výhru za tři body. Dynamo během tří minut dohnalo dvougólovou ztrátu a o vítěznou trefu se čtyři minuty před závěrečnou sirénou postaral Vondráček.

„Třetí třetinu jsme z mého pohledu rozehráli velice slušně. Pak jsme udělali chybu a Pardubice se dostaly na dostřel jedné branky. Ten tlak byl veliký a nutil nás k chybám a faulům,“ okomentoval prohru vítkovický trenér David Bruk.

HC VÍTKOVICE RIDERA – HC DYNAMO PARDUBICE 3:4 (0:1, 3:0, 0:3)

Branky a nahrávky: 22. Barinka (Roberts Bukarts, Abdul), 33. Barinka (Hladonik), 40. Nellis (Yetman, Abdul) – 16. Radil (R. Kousal, Hájek), 50. Radil (D. Musil, R. Kousal), 53. Kaut, 56. Vondráček

Moravské derby pro Olomouc

Moravské derby zvládli lépe Hanáci. Domácí Kometa sice otevřela skóre v závěru první třetiny, více gólů si v utkání ale už nezapsala. Místo toho hosté skórovali hned čtyřikrát, tři branky vstřelili v závěrečné třetině.

„Ve třetí třetině nás uzemnila branka na 1:2 a už jsme se z toho nezvedli. V závěru nás Olomouc k ničemu nepustila a utkání dotáhla do vítězného konce,“ sdělil trenér Komety Kamil Pokorný.

HC KOMETA BRNO – HC OLOMOUC 1:4 (1:0, 0:1, 0:3)

Branky a nahrávky: 20. Marcinko (Pospíšil, Ščotka) – 27. Kunc (T. Černý), 44. Orsava (Škůrek, Sirota), 48. Fridrich (Nahodil), 60. Kohout.

Boleslav zdolala Třinec

Třinec nezažívá úspěšný vstup do nové sezony. Úřadující mistr extraligy má po pěti odehraných kolech v tabulce šest bodů, tentokrát nestačil na Boleslav, se kterou prohrál po samostatných nájezdech.

„Z naší strany to bylo po většinu zápasu nepovedené utkání, kdy jsme podali trošku nesoustředěný výkon. Jestli chceme bodovat, musíme se vrátit k výkonům, které jsme podali po 3. inkasovaném gólu,“ řekl po zápase asistent trenéra Třince Marek Malík.

BK MLADÁ BOLESLAV – HC OCELÁŘI TŘINEC 4:3 po samostatných nájezdech (0:1, 2:0, 1:2–0:0)

Branky a nahrávky: 21. Junttila (F. Pavlík, Lakatoš), 26. Fořt (Stránský, Bernad), 50. Čajka (Junttila, Lakatoš), rozh. náj. Bernad – 7. Addamo, 45. Marinčin (Hrehorčák, Čacho), 54. Hudáček (Daňo, Nestrašil)

Související

Hráči Litvínova ještě nepoznali porážku
Hokej Tipsport ELH

Litvínov je stále stoprocentní, Plzeň vyhrála po prodloužení

Josef Kořenář vychytal další nulu
Hokej Tipsport ELH

Sparta nadělila Motoru čtyři góly

Greg McKegg
Hokej Tipsport ELH

Bruslaře posílil Kanaďan se zkušenostmi z NHL

Střelec vítězného gólu Litvínova McIsaac.
Hokej Tipsport ELH

Litvínov zůstává stoprocentní, první výhru slaví Olomouc