pondělí 20. května 2024

Pardubice jsou ve finále

Dynamo porazilo Litvínov i ve čtvrtém vzájemném duelu a slaví postup do finále. Sérii ovládlo suverénně 4:0.

Hráči Dynama slaví postu do finále

Hráči Dynama slaví postup do finále
Zdroj: Profimedia

  • Hráči Dynama slaví postup do finále
  • Zdroj: Profimedia

Pardubice jsou prvním známým finalistou Tipsport extraligy. Čtvrtý duel vyhrály po dramatickém závěru 6:5. Skóre zápasu otevřel ve 2. minutě litvínovský David Kaše, který střelou k bližší tyči poslal Chemiky do vedení. O šest minut později bylo vyrovnáno. Jan Mandát uklidil kotouč pod beton gólmana Tomka. Litvínov ale během první třetiny skóroval ještě dvakrát. Nejdříve vstřelil gól při dvojnásobné početní výhodě opět David Kaše a sedm vteřin před závěrečnou sirénou vstřelil branku do šatny Liam Kirk.

Druhá dvacetiminutovka ale patřila Pardubicím. Vstřelily čtyři branky za jedenáct a půl minuty a rázem byly na koni. Vítězové základní části najednou vedli 5:3.

V poslední třetině se prosadil pardubický Pánik a pardubičtí fanoušci už slavili postup. Jenže Litvínov závěr utkání ještě zdramatizoval. Během dvou minut střelil dvě branky a stále měl dalších pět minut na vyrovnán skóre. Chemici si vytvořili šance, ale překonat gólmana Willa pošesté už se jim nepodařilo. Pardubice vyhrály sérii 4:0 a postoupily do finále.

„V první třetině nás soupeř zatlačil, hrál dobrý hokej a my jsme dělali spoustu chyb, nebyli jsme disciplinovaní. Do druhé třetiny jsme nastoupili jako jiný tým a stav jsme otočili. Jsme moc rádi, že se nám tu povedlo dneska ten výsledek obrátit, že jsme udělali čtvrtý bod a postoupili do finále,“ okomentoval postup trenér Pardubic na klubovém webu trenér Marek Zadina.

HC VERVA LITVÍNOV – HC DYNAMO PARDUBICE 5:6 (3:1, 0:4, 2:1)

Branky a nahrávky: 2. D. Kaše (O. Kaše), 16. D. Kaše (Jaks, O. Kaše), 20. Kirk (D. Kaše), 53. Zile, 55. Koblasa (Demel, Kirk) – 8. Mandát (Vála), 23. Košťálek (T. Dvořák, A. Musil), 26. Čerešňák (Vondráček), 33. Sedlák (Hyka), 34. Poulíček (Vondráček), 51. Pánik (Hyka)

Zdroj: hcdynamo.cz

Související

Tomáš Hyka v pardubickém dresu
Hokej Tipsport ELH

Po nečekaném konci v Pardubicích míří Hyka do Sparty

Dominik Pavlát přišel do Pardubic na závěr sezony.
Hokej Tipsport ELH

Pavlátovo kratičké působení v Pardubicích je u konce

Adam Musil v pardubickém dresu
Hokej Tipsport ELH

K Tygrům se vrací Musil

Jakub Klepiš v dresu Rytířů
Hokej Tipsport ELH

Klepiš ještě nekončí, přesouvá se do Plzně