pondělí 20. května 2024

Pardubice i Vítkovice jsou ve čtvrtfinále Ligy mistrů, Oceláři končí

Pardubice i Vítkovice dokázaly využít výher v prvním utkání a v odvetném zápase jim stačily už jen remízy. Oceláři se s Ligou mistrů loučí.

Vítkovický brankář Matěj Machovský

Vítkovický brankář Matěj Machovský
Zdroj: Profimedia

  • Vítkovický brankář Matěj Machovský
  • Zdroj: Profimedia

Dynamo jde po remíze dál

Pardubice v odvetném zápase remizovaly s Ilves 2:2 a díky výhře v úvodním utkání 3:1 postoupily mezi osm nejlepších týmů. Postup se ale nerodil lehko. Už v 8. minutě Dynamo prohrávalo po střele Joona Ikonena. Pardubice srovnaly ve 23. minutě, když se trefil Martin Kaut, 1:1. Finský tým se nevzdával a odpověděl po třech minutách, 1:2. Důležitým okamžikem utkání byla branka Adama Musila, který změnil skóre na konečných 2:2.

Pardubice postupují do čtvrtfinále Ligy mistrů. V něm se utkají buď s týmem Lukko Rauma nebo HC Innsbruck.

Oceláři v Lize mistrů končí

Oceláři vyhráli první zápas těsně 4:3. Na švédském ledě čekal Oceláře tvrdý boj. Třinec se dostal do vedení ve č. minutě, když dokázal využít přesilovou hru. Poté ale už skórovali převážně hráči švédského klubu. Domácí vyhrávali už 3:1, něž se ke slovu dostali opět Oceláři. Ve 44. minutě snížil na 3:2 Pánik.

Ještě osm minut před závěrečným hvizdem by se šlo do prodloužení, ale švédský tým dokázal využít přesilovou hru a ujal se už dvougólového vedení. Navíc o další čtyři minuty později vstřelili domácí další branku a bylo vymalováno. Oceláři v Lize mistrů končí.

Vítkovice remizovaly a postupují

Vítkovice měly po prvním utkání náskok tří branek. Domácí se dostali do vedení ve 20. minutě. Kalus přihrál puk do kruhu Lakatošovi, který vstřelil úvodní gól. Hosté si postupem času vytvořili tlak a srovnali na 1:1. Hráči Lahti hráli aktivně a vítkovičtí hráči začali dělat chyby. Naštěstí hosté nestačili skórovat ani při hře bez gólmana. Vítkovice postupují dále i díky skvělému výkonu brankáře Matěje Machovského.

Související

Tomáš Hyka v pardubickém dresu
Hokej Tipsport ELH

Po nečekaném konci v Pardubicích míří Hyka do Sparty

Dominik Pavlát přišel do Pardubic na závěr sezony.
Hokej Tipsport ELH

Pavlátovo kratičké působení v Pardubicích je u konce

Adam Musil v pardubickém dresu
Hokej Tipsport ELH

K Tygrům se vrací Musil

Chad Yetman v dresu švédského týmu
Hokej Tipsport ELH

Vítkovice ohlásily další posilu, tentokrát Kanaďana Yetmana