pondělí 16. září 2024

Pardubice deklasovaly maďarského protivníka

Pardubičtí hokejisté na úvod Ligy mistrů rozdrtili svého maďarského soupeře. Fehérváru nadělili sedm branek.

Hráči Dynama se radují z gólu proti Fehérváru

Hráči Dynama se radují z gólu proti Fehérváru
Zdroj: Profimedia

  • Hráči Dynama se radují z gólu proti Fehérváru
  • Zdroj: Profimedia

Dynamo vstoupilo famózně do Ligy mistrů. Svému maďarskému protivníkovi nadělilo sedm gólů. Osvědčili se i nové posily, útočníci Roman Červenka s Jiřím Smejkalem a obránce Andrej Šustr.

Pardubice si už po třinácti odehraných vteřinách zahráli přesilovou hru. Početní výhodu dokázal využít Čerešňák, který se opřel na modré čáře do puku a rozveselil pardubické fanoušky. Na druhý gól nemuseli čekat diváci příliš dlouho. V 5. minutě se trefil Herčík, ale po trenérské výzvě maďarského týmu nebyl gól uznán. Před jeho střelou předcházela hra rukou. Platný gól vstřelil Lukáš Sedlák v přesilové hře necelou minutu poté.

Pardubický kapitán se ze vstřelené branky radoval i po pauze a Pardubice vedly už 3:0. První gól za Pardubice vstřelil Jiří Smejkal, který se před brankou nejlépe zorientoval a dorazil puk za Horváthova záda. Smejkal druhou třetinu nedohrál, pardubického forvarda fauloval Kuralt a slovinský útočník šel předčasně do šaten.

Dynamo pokračovalo v náporu i během poslední třetiny. Postupně se trefil Herčík a dvakrát Kaut. Jednadvacetiletý Herčík vstřelil za Pardubice premiérový gól.

„Vítězství, i když vypadá jednoduše, tak určitě jednoduché nebylo. Fehérvár hrál velice důrazně a my jsme se s tím museli popasovat. Ať už se jednalo o chování pod tlakem presujících hráčů nebo využití speciálních formací, kam jsme museli zapracovat i hráče, kteří by se tam normálně nedostali a ukázalo nám to další možnosti,“ sdělil po zápase asistent trenéra Vít Černohous.

Dynamo Pardubice – Fehérvár AV19 7:0 (2:0 2:0 3:0)

Branky a nahrávky: 1. Čerešňák (Radil, Smejkal), 6. Sedlák (Červenka, Smejkal), 24. Sedlák (Dvořák, Šustr), 30. Smejkal (Šustr), 42. Herčík (Kousal), 46. Kaut, 54. Kaut

Zdroj: hcdynamo.cz

Související

Sparta otočila zápas proti Fehérváru
Hokej CHL

Sparta otočila utkání s Fehérvárem

Hráči Pardubic po vítězném utkání
Hokej CHL

Pardubice pokořily i Tapparu

Sparta v utkání proti Tappaře
Hokej CHL

Liga mistrů pokračuje. Sparta jde na Maďary, Dynamo na finského mistra

Třinecký gólman Marek Mazanec
Hokej CHL

Oceláři vystoupili do Ligy mistrů výhrou