čtvrtek 19. září 2024

Paráda. Specialisté na super tiebreak Macháč s Pavláskem už jsou v semifinále

Český pár porazil ve čtvrtfinále druhý nasazený pár Krawietz, Pütz a potřetí za sebou ovládl super tiebreak

profimedia-0894479417.jpg

Superman. Tomáš Macháč ve dvouhře sice nestačil na Alexandera Zvereva, ve čtyřhře je ale se svým parťákem Pavláskem už v semifinále. A to je navíc stále ve hře ve smíšeném deblu s Kateřinou Siniakovou.
Zdroj: profimedia

  • Superman. Tomáš Macháč ve dvouhře sice nestačil na Alexandera Zvereva, ve čtyřhře je ale se svým parťákem Pavláskem už v semifinále. A to je navíc stále ve hře ve smíšeném deblu s Kateřinou Siniakovou.
  • Zdroj: profimedia

Nejen tenistky mají šanci na úspěch. Deblový pár Tomáš Macháč, Adam Pavlásek dokázal ve čtvrtfinále otočit duel s německou dvojicí Kevin Krawietz, Tim Pütz a po výsledku 3:6, 6:1,10:5 postoupil již mezi poslední čtyři páry.

Češi znovu ukázali, že se nikdy nevzdávají a jsou specialisté na super tiebreak. Podobně jako v prvním a druhém kole prohráli první set. Ztratili svůj servis za stavu 1:2 a na zvrat proti druhému nasazenému páru neměli síly ani brejkbol.

Druhou sadu proti favorizovanému páru však jasně ovládli. Udělali pouze dvě nevynucené chyby, set ovládli 6:1 a v super tiebreaku nedali soupeři šanci. Němci v něm uhráli pouhých fiftýnů.

Od medaile jsou tak jenom kousek. Stačí pouhá maličkost, vyhrát jeden zápas.

Soupeře pro semifinále zjistí dnes večer. Může jím být Carlos Alcaraz a Rafael Nadal. Slavný španělský pár ale musí porazit americkou dvojici Austin Krajicek a Rajeev Ram.

Autor: Evžen Zavadil

Související

Elina Svitolinová.
Tenis

Svitolinová je po operaci nohy, vrátí se až v příští sezoně

Tenis ilustrační.
Tenis

Zemřel Robert Lansdorp, bývalý kouč Samprase či Šarapovové

Karolína Muchová.
Tenis

V nominaci na týmový vrchol sezony je i semifinalistka US Open Muchová

Benoit Paire.
Tenis

Francouzský bouřlivák se zase "předvedl." S Britem prohrál za 37 minut