úterý 17. září 2024

Papež František je v Singapuru. Pojmenovali po něm orchidej

Papež František dorazil do Singapuru, kde zakončil svou dvanáctidenní asijskou cestu. Po příchodu byl přivítán unikátním gestem – nově vyšlechtěnou orchidejí, která nese jeho jméno, Dendrobium His Holiness Pope Francis.

profimedia-0906909622

Papež František se svou orchidejí (12. 9. 2024)
Zdroj: Profimedia

  • Papež František se svou orchidejí (12. 9. 2024)
  • Zdroj: Profimedia

Papež František přiletěl do Singapuru, kde završil svou asijskou cestu. Při příležitosti jeho návštěvy byl představen nový hybrid orchideje pojmenovaný po něm – Dendrobium His Holiness Pope Francis. Tato rostlina, která byla vyšlechtěna v národních parcích, zaujala svými bílými květy s jemným růžovým středem.

Papež během své návštěvy ocenil ekonomickou sílu a moderní architekturu Singapuru, která „vyrůstá z moře“. Zároveň vyjádřil obdiv nad snahou vlády poskytovat kvalitní veřejné služby, včetně bydlení, vzdělání a zdravotní péče. Nicméně, zdůraznil potřebu zlepšit pracovní podmínky pro migrující pracovníky, kteří jsou klíčoví pro rozvoj městského státu.

František vyzval k zajištění spravedlivé mzdy pro tyto pracovníky, přičemž upozornil, že Singapur nemá stanovenou minimální mzdu ani pro místní, ani pro zahraniční pracovníky. Jeho návštěva v Singapuru uzavírá jeho dvanáctidenní cestu po Asii, která zahrnovala Indonésii, Papuu-Novou Guineu a Východní Timor.

Autor: Šimon Mitro

Související

b4c74b8eccf02e9e7fe9083d8d21-1586363
Zahraniční

Srpen byl opět rekordní. Meteorologové hovoří o červeném poplachu

GWiGbLnWYAMJeMK
Zahraniční

Papež zahájil východní turné. Chce se zaměřit na klimatickou změnu

Advantages-of-Solar-Energy
Ekonomika

Austrálie postaví největší solární komplex na světě. Bude jím zásobovat i Singapur

Port_of_Singapore
Ekonomika

Singapur je přetížený. Viníkem jsou jemenští povstalci tisíce kilometrů daleko