pondělí 29. dubna 2024

Pákistánec v Norimberku zabil policistu. Dal mu pěstí do hlavy

Na jednom z nejnebezpečnějších míst Německa, norimberském hlavním nádraží, došlo k potyčce mezi policií a pákistánským běžencem. Ten za jednoho z policistů zaútočil tak, že muž zákona po pár hodinách zemřel.

Nürnberg,_Hauptbahnhof-20160304-001

Norimberské nádraží je považováno za jedno z nejnebezpečnějších míst v Německu.
Zdroj: Wikimedia Commons

  • Norimberské nádraží je považováno za jedno z nejnebezpečnějších míst v Německu.
  • Zdroj: Wikimedia Commons

Nedlouho potom, co německé úřady zveřejnily šokující statistiky o podílu migrantů na kriminalitě ve spolkových zemích, přichází z Norimberka zpráva o dalším incidentu tohoto ražení. Na jeho konci je mrtvý 30letý policista ze zásahové jednotky a zadržený, o devět let starší Pákistánec. Smrtelný incident se odehrál na hlavním vlakovém nádraží. O případu informoval německý bulvární deník Bild.

Policie na místo dorazila, když jí bylo nahlášeno, že zmíněný Pákistánec v prostoru záchodků napadl uklízečku a dostal se do křížku i se dvěma příslušníky železniční ostrahy. Při následném incidentu, kdy policie proti cizinci použila i pepřový sprej, dal migrant jednomu ze zasahujících příslušníků pěstí do oka. Tomu se však za pár hodin udělal otok a zkolaboval. Zemřel při převozu do nemocnice.

Pákistánec, který je vyšetřován na svobodě, přijel do Německa v roce 2020 a na území státu se zdržoval legálně, Dosud neměl žádné problémy se zákonem.

Autor: Jan Skala

Související

Německý prezident Frank-Walter Steinmeier.
Domácí

Německý prezident přijede do Prahy

Nejstarší orangutanka Bella
Ostatní Fauna

Nejstarší orangutance je 63 let

Kamtschatkabär
Zahraniční

Medvědi na Slovensku jsou čím dál agresivnější. Střetů s lidmi přibývá

Maximilian_Krah_2023_-_1
Zahraniční

Informace pro Peking zajišťoval spolupracovník jednoho z lídrů AfD