Padlo další obvinění v kauze Dozimetr. Tentokrát do řad ODS

Kromě STAN už kauza Dozimetr zasáhla i do řad ODS. Policie obvinila bývalého náměstka ministra zdravotnictví Marka Šnajdra.

Šnajdr

Obviněný politik z ODS Marek Šnajdr
Zdroj: Česká justice

  • Obviněný politik z ODS Marek Šnajdr
  • Zdroj: Česká justice

Přestože se dosud kauza Dozimetr, které se týká ovlivňování zakázek v pražském dopravním podniku a dalších podivných čachrech s veřejnými financemi, spojovala zejména se hnutím STAN, tentokrát zasáhla i partnera Starostů a nezávislých z vládní koalice, stranu ODS. Obvinění si totiž vyslechl i její bývalý poslanec Marek Šnajdr. Ten byl pro změnu zapletený v kauze Všeobecné zdravotní pojišťovny (VZP) v době, kdy působil jako náměstek ministra zdravotnictví a člen správní rady VZP. Vše se mělo dít v období, kdy na vedoucí postu ministerstva zdravotnictví seděli Tomáš Julínek, Daniela Filipiová a Dana Jurásková. Pro Šnajdra to není první zkušenost s policejní vyšetřováním. V listopadu 2019 jej muži zákona obvinili v souvislosti s kauzou Bulovka. Ta se týkala trestných činů zjednání výhody při zadání veřejné zakázky, přijetí úplatku a podplácení.

Kauzu Dozimetr v současné době projednává pražský soud. Jako hlavní obviněný v ní stojí kontroverzní podnikatel Michal Redl. Dále pak bývalý náměstek pražského primátora Petr Hlubuček (STAN) a řada podnikatelů a bývalých vedoucích pracovníků pražského dopravního podniku.

Autor: Jan Skala

Související

profimedia-0911080137
Domácí Krajské volby

Koalici v Ústeckém kraji utvoří ANO, ODS a Lepší Sever

profimedia-0914655750
Domácí

Poslanci se hádají o důchody. „Žádná vláda nebyla tak neschopná,“ soptí Babiš

460873752_2814388125396304_4533613768949641223_n
Domácí

ANO je ve středních Čechách ze hry. SPOLU a STAN hejtmanství obhájí

dutý Topol
Domácí

Koalice SPOLU jako terč kritiky. ODS tímto projektem tratí, tvrdí Topolánek