pondělí 16. září 2024

Padělatel vlastního úmrtního listu zmizel z kandidátky do Senátu

Kontroverzní postava české politické scény, Václav Prokůpek, který přes dvacet let neúspěšně kandiduje do voleb všude, kde se dá, má smůlu. Když se o jeho minulosti dozvěděli Mimozemšťané, za které kandidoval na Rokycansku, stáhli ho z kandidátky.

03_zeman_va

Václav Prokůpek.
Zdroj: pixwords-agario.funsite.cz

  • Václav Prokůpek.
  • Zdroj: pixwords-agario.funsite.cz

„Vzhledem ke kauzám okolo pana Prokůpka jsme se domluvili na jeho stažení pro volby do Senátu. Stažení jsme provedli u registračního úřadu v Rokycanech. Jako hnutí kandidujeme ve Středočeském kraji a v koalici v kraji Pardubickém,“ řekl Minutovým zprávám Tomáš Franěk z hnutí ANO – lepší Česko s mimozemšťany a občany motoristy.

Prokůpek se vydává za investigativního novináře, scénáristu nebo vysokoškolského pedagoga s několika tituly. V roce 2012 ho z krajské kandidátky vyškrtlo Sdružení nestraníků, protože zatajil svou politickou minulost, třeba členství v Dělnické straně, a lhal také o svém vzdělání, vysokoškolský titul nemá totiž žádný. Prokůpek na svém webu tvrdí, že je absolventem Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem nebo Vysoké školy ekonomické v Praze. Ani jedna ze škol ho jako absolventa nevede.

V minulosti stál před soudem za fyzické napadení 70letého důchodce v Mirošově a bývalého poslance ODS Vladislava Vilímce v Plzni, loni dostal podmínku za úvěrový podvod a padělání veřejných listin. Vyjednal si totiž několik spotřebitelských úvěrů a pak zfalšoval vlastní úmrtní list, aby je nemusel splácet.

Související

profimedia-0749385025
Domácí Krajské volby

Osobně lze žádat o voličský průkaz do 18. září. Písemně jen do dneška

GXExZsVboAA0Fbw
Zahraniční

Podle Trumpa jedí migranti v Ohiu domácí mazlíčky. Reakce přišla rychle

profimedia-0901814993
Domácí Sněmovní volby

Pavel schválil korespondenční volbu. Češi ze zahraničí budou volit poštou už příští rok

korespondenční volby
Domácí Sněmovní volby

Senát schválil korespondenční volbu pro Čechy v zahraničí