čtvrtek 19. září 2024

Padají obvinění za nepokoje v Británii. Mezi stíhanými jsou i 12letí chlapci

Z výtržností a násilí už britská policie obvinila i dva 12leté chlapce. Jeden z nich si dokonce na rozsudek bude muset počkat ve speciálním ústavu pro mladé delikventy.

profimedia-0896901721

Nepokojů namířených vůči migrantům, se účastnili i děti.
Zdroj: Profimedia

  • Nepokojů namířených vůči migrantům, se účastnili i děti.
  • Zdroj: Profimedia

Už druhý 12letý chlapec si vyslechl obvinění za to, že se minulý týden účastnil nepokojů, které otřásly Velkou Británií a jimž předcházela vražda tří nezletilých dívek v městě Southport. Během násilností policie zadržela zhruba 900 osob a polovinu z nich už obvinila. Podle zpráv britských médií se už jeden z 12letých hochů ke své aktivní účasti na nepokojích přiznal. Případy mladistvých obviněných bude projednávat speciální soud v Merseyside a Manchesteru.

Jeden ze zmíněných mladíků, který už policistům poskytl výpověď, přiznal, že kopal do dveří autobusu a že házel kamení po lidech v hotelu Holiday Inn, kde se koncentrují žadatelé o azyl. Právě proti nim byl, vzhledem k původu vraha, celý útok namířen. Mladík putoval do nápravného zařízení pro mladistvé a o jeho dalším osudu se bude jednat 2. září.

Násilnosti ve Velké Británii trvali celý týden a byly namířeny proti muslimským žadatelům o azyl. Za to může zpráva, která se rozšířila na sociálních sítích, že vrahem je islamista, žádající o azyl. Skutečnost je taková, že dívky zavraždil 18letý potomek migrantů ze Rwandy, která se narodil ve welšském Cardiffu.

Autor: Jan Skala

Související

profimedia-0909077959
Zahraniční

Džihádisté udeřili na hlavní město Mali. Výsledkem je 77 mrtvých

35247813152_4801bf72bd_b
Zahraniční

Německo se radikalizuje. Po úspěchu pravicové AfD posilují také komunisté

profimedia-0906336166
Zahraniční

Budoucnost Schengenu je v ohrožení kvůli migraci

Chaluha velká.
Zahraniční Fauna

Klimatické změny a rybolov ohrožují mořské ptáky na Britských ostrovech