Otevřeme druhou frontu proti sionistům, hřímá íránský ministr zahraničí

Íránský ministr zahraničí zvolil ostrou rétoriku vůči Izraeli. Současné bombardování Pásma Gazy označil za válečný zločin, který si vyžádá íránskou odpověď.

maxresdefault

Íránský ministr zahraničí Hossein Amir-Abdollahian pohrozil vstupem Íránu do současného izraelského konfliktu.
Zdroj: Youtube

  • Íránský ministr zahraničí Hossein Amir-Abdollahian pohrozil vstupem Íránu do současného izraelského konfliktu.
  • Zdroj: Youtube

Írán se ostře vymezil proti izraelskému bombardování Pásma Gazy a pohrozil ústy ministra zahraničí Hosseina Amir-Abdollahiana odvetnou akcí. Tou by mělo být otevření druhé fronty útoku na Izrael. Současné izraelské bombardování Gazy, odkud na Židovský stát zaútočilo radikální palestinské hnutí Hamás, označil Abdollahian za válečný zločin. Uvedl rovněž, že Osa odporu nemůže současnou izraelskou ofenzivu ve sporném území nechat bez povšimnutí. Osou odporu ministr nazývá svazek Íránu, Sýrie a libanonského islamistického hnutí Hizballáh.

Abdollahian své výroky o odpovědi ze strany Osy odporu pronesl při své návštěvě hlavního města Libanonu Bejrútu. Tam přijel na blíže nespecifikované jednání, ovšem podle zahraničních pozorovatelů chce mluvit o možnost vpádu do Izraele právě přes Libanon, k jehož hranicím nechává izraelský premiér Benjamin Netanjahu přesouvat více než desetitisícovou armádu.

Podobné kroky Teheránu, který je dlouholetým finančním podporovatelem Hamásu, sledují i Spojené státy. Ministr zahraniční USA Anthony Blinken, který je v současné době na návštěvě Izraele, Írán před vměšováním do celé situace varoval.

Autor: Jan Skala

Související

32806920964_2e2190e451_b
Zahraniční

K totální válce nedojde, myslí si Biden. Izrael ale plánuje odvetu vůči Íránu

profimedia-0915106485
Zahraniční

Útok na izraelskou ambasádu v Kodani mají na svědomí teenageři ze Švédska

GY9BYyxbAAAhePx
Zahraniční

Izrael zabil nejméně šest lidí v centru Bejrútu. Útočí i na syrský Damašek

Íránské supersonické rakety Shanin.
Zahraniční

Írán investuje miliardy do svého raketového programu