čtvrtek 19. září 2024

Osmiletého útěkáře našla policejní hlídka

Od čtvrtečního poledne pátrali plzeňští policisté po teprve osmiletém chlapci, který zmizel ze základní školy. Po čtvrteční sedmé hodině večer přišla dobrá zpráva – malý Nicolas byl nalezen a je v pořádku.

Pohřešovaný Nicolas

Pohřešovaný Nicolas
Zdroj: Policie české republiky

  • Pohřešovaný Nicolas
  • Zdroj: Policie české republiky

„Před chvílí se hlídce policistů podařilo v Plzni, v městské části Doubravka, nalézt osmiletého chlapce, po kterém bylo vyhlášeno pátrání jako po dítěti v ohrožení. Chlapec je zcela v pořádku a za chvilku jej předáme rodičům. Děkujeme za vaši spolupráci“, uvedla policie na Twitteru.
Po chlapci, který sám odešel ze základní školy, pátrali plzeňští policisté od dnešního poledne. Zmizení nahlásila jeho matka, která ho už ve škole nenašla. Od té doby nebyl znám jeho pohyb.
„U pohřešovaného chlapce Nicolase Horáka se jedná o opakovaný útěk. Mohl by se pohybovat na území města Plzně, ale není vyloučeno, že by mohl vycestovat i mimo krajské město. Chlapec by mohl využívat hromadnou městskou dopravu nebo autobusové spoje“ , dodala vpodvečer pro Minutové zprávy policejní mluvčí Eva Červenková.
V úterý se na Plzeňsku ztratila 12letá Aneta ze severního Plzeňska. Také v jejím případě šlo o opakovaný útěk z domova, muži zákona ji našli o den později v Praze.

Autor: Andrea Jančová
Zdroj: Policie České republiky

Související

stažený soubor
Zahraniční

Atentátník čekal na Trumpa v křoví 12 hodin. Už padla první obvinění

GXk-9A4boAA8MHS
Zahraniční

Kamala Harris odsoudila atentát na Trumpa. Jsem znepokojena, řekla

Nicolás_Maduro_(2019-10-25)_01
Zahraniční

Venezuela zadržela možné atentátníky. Je mezi nimi i výsadkář z Chrudimi

GXYvp0UWUAAEC08
Zahraniční

Vězni utíkali z věznice v Kongu. Při útěku hromadně znásilňovali delikventky