Oslavu Dne Ruska pojali svérázně, USA přidaly dárek – nové sankce

Alegorický vůz ve tvaru rakve, na něm toaletní prkénka a v nich fotky nepřátel Ruska. Nechybí šibenice, na té jsou fotky zdobené exkrementy. U videa, které se šíří sociálními sítěmi, je text: V Petrohradě se proháněla rakev s portréty budoucích majitelů.

petrohr

Alegorický vůz v Petrohradě.
Zdroj: X

  • Alegorický vůz v Petrohradě.
  • Zdroj: X

Portréty ukazují například amerického prezidenta Joea Bidena, jeho francouzský protějšek Emmanuela Macrona, bývalého premiéra Spojeného království Borise Johnsona i toho současného Rishiho Sunaka. A nechybí ani český prezident Petr Pavel.

„Pojízdná rakev v Petrohradu. Od zavražděných pro ty, kteří rozpoutali válku na Ukrajině,“ komentuje jeden z Rusů video na síti X a obviňuje tak osobnosti na fotkách, že způsobily Ruský útok na sousední zemi.

„To, že je tam vyobrazený i prezident Petr Pavel, je vlastně ohromnou poctou. Kvičení ruSSáků je tím nejlepším důkazem, že něco děláme opravdu správně!“ píše český uživatel Facebooku. A další se zase ptají, zda jsou záchodová prkénka z toalet, které ruští vojáci kradou na Ukrajině.

Den Ruska připadá na 12. června. Američané se k oslavám připojili a vyhlásili další sankce například na Moskevskou burzu cenných papírů. Rusové začali panikařit a snaží se vybrat z bank své úspory. A neudržel se ani propagandista a Putinova pravá ruka Dmitrij Medveděv. „USA a jejich zasraní spojenci nám vyhlásili válku bez pravidel!“ napsal na svém účtu na Telegramu. „Každý den bychom se měli snažit maximálně uškodit těm zemím, které na naši zemi a všechny naše občany uvalily tato omezení. Škodit ve všem, v čem lze škodit. Škodit jejich ekonomikám, jejich institucím a jejich vládcům. Škodit blahobytu jejich občanů,“ rozohnil se s tím, že je třeba zničit energetiku, průmysl, dopravu, bankovnictví a sociální služby. „Křičí snad, že používáme fake news? Pojďme proměnit jejich životy v bláznivou noční můru, v níž nedokážou rozlišit divokou fikci od reality dne, pekelné zlo od rutiny života.A žádné dodržování pravidel s tímto nepřítelem! Ať dostanou za poškozování Ruska všechno v plné výši a co nejbolestivěji. Každý se na tom může podílet,“ vyzval k útokům na státy NATO.

Související

GQ5AIW-XkAAA9ab
Zahraniční

Assange je volný! Místo trestu smrti ho Velká Británie pustila na svobodu

profimedia-0884079865
Zahraniční

Napětí mezi Ruskem a USA roste. Pentagon nabádá ke střelbě na ruské cíle

GQrKjhHWAAAsOkj
Zahraniční

Žena se pokusila utopit tříletou holčičku, protože má mámu muslimku

GQRX9ltXQAEKiaE
Zahraniční Video

Fraška v Rusku: Putinova olympiáda byla ještě trapnější, než se čekalo