pondělí 28. října 2024

Organizovanější Plzeň skolila bezzubou Spartu 1:0. Čelo tabulky se mění

,,Podali jsme jeden z nejlepších výkonů sezony, ne-li vůbec nejlepší’’ zněla slova Miroslava Koubka na tiskové konferenci po vyhraném šlágru 13. Kola Chance ligy. Z úst Larse Friise zase zněla slova o postrádající kvalitě a nabídce.

profimedia-0927090358.jpg

Prince Adu rozhodl svou střelou výsledek utkání.
Zdroj: profimedia

  • Prince Adu rozhodl svou střelou výsledek utkání.
  • Zdroj: profimedia

Možná lehce unavené české týmy, po odehraných zápasech na Evropské scéně, nastupovaly k souboji o druhé místo tabulky. Pleň dohrávala v Soluni v desíti, Sparta čelila v Manchesteru jednomu z nejlepších týmů současnosti.

,,Ze Soluně jsme se vrátili v pátek večer, teď tým podal takový fyzický výkon. Ani bych nevěřil, že tohle dokážeme.’’ ocenil své svěřence hlavní trenér západočeského celku. A skutečně. I přes to, že měla Plzeň oproti Spartě o den méně na odpočinek, podala obecně lepší výkon.

Za zápas nebylo díky kompaktním obranám vidět moc šancí ani na jedné straně. Více kousavější byli ale přeci jen domácí. V prvním poločase se prosadil Prince Adu. Po zvláštně vyhlížejícím doteku, který se ukázal býti nejlepším možným, se ocitl sám před malým vápnem branky Petera Vindahla. Pálil přesně k tyči.

V druhém poločase se dostal do tutovky střídající Erik Jirka. Ten jen orazítkoval tyč brány hostů. V závěru utkání se dočkala i Sparta první střely na bránu. Po přihrávce od postranní čáry se dokázal Victor Olatunji obtočit kolem bránícího hráče. Jeho střela však postrádala razanci. Brankář domácích Martin Jedlička vyrazil balón před sebe, odkud ho plzeňská obrana úspěšně uklidila do zámezí.

Letenští tak pokračují ve špatných výkonech. Nezvládli duely se Slavií ani Plzní, v Lize mistrů dostali výprask od Manchesteru City. Na svou jedinou výhru v posledních šesti zápasech proti Liberci se nadřeli víc, než by měli.

FC Viktoria Plzeň - AC Sparta Praha, 1:0 (1:0)

Góly: 30. Adu

Autor: Ondřej Sutnar

Související

Matěj Vydra dal gól PAOKu Soluň.
Fotbal Evropská liga

Plzeň v oslabení přišla o výhru nad Soluní

Trenér Plzně Miroslav Koubek.
Fotbal Evropská liga

Musíme být připraveni na výbornou ofenzivu, říká Koubek před zápasem se Soluní

Lukáš Haraslín před utkáním s Manchesterem City.
Fotbal

Máme svůj plán, hlásí Haraslín před věhlasným soupeřem

Prince Kwabena Adu vstřelil dva góly Baníku.
Fotbal Chance liga

Plzeň našla střelce a odmítla Baníku přenechat třetí místo