Vlašské ořechy je potřeba skladovat v suchu, chladnu a temnu, jinak se může stát, že žluknou. Ideální je proto suchý sklep. Pozor také na plíseň a červy. Při sbírání ořechů pod stromem je potřeba se vyvarovat takovým, co mají černou, mazlavou slupku. Takový ořech pravděpodobně hnije zevnitř.
Vlašské ořechy lze kromě typického vyloupání a usušení také zavařit ve sklenici s medem. Důležité je před tím ořechy řádně vysušit, nejlépe krátce v troubě na sto stupňů. Ořechy je potřeba ve sklenici zalít až po okraj, a poté zavařit v hrnci, nebo troubě. Po zavaření je ideální jejich skladování v chladu a temnu.
Ořechy se dají zavařit také na sucho. Důležité je opět jejich dokonalé vysušení. Takto připravené ořechy se nasypou do sklenic a zavřou. Nic se do nich nepřidává. Poté se zavaří klasickým způsobem, čím se víčko utěsní a plody budou výborné i dva roky po zavaření.