sobota 21. září 2024

Opilý senior ujížděl před policií až dvousetkilometrovou rychlostí

Pořádnou smůlu měl 68letý řidič, kterého si všimli ostravští policisté, když ve svém audi projížděl po silnici v Polance nad Odrou. Věděli totiž, že má zákaz řízení motorových vozidel.

policejní pouta-ilustrační foto

Ilustrační foto.
Zdroj: Pixabay

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Pixabay

„Policisté se rozhodli auto zastavit a řidiče zkontrolovat. Muž ale místo zastavení zvýšil rychlost a začal ujíždět. Nejdříve se snažil policejní vozidlo setřást prudkým odbočením na ulici K Polančici, pak odbočil směrem na Ostravu-Porubu a sjel na dálnici D1 směrem na Brno. Po dálnici jel vysokou rychlostí mnohdy přesahující 200 kilometrů v hodině. Nakonec sjel na Studénku a po kruhovém objezdu se opět vrátil na dálnici D1, tentokrát směr Ostrava,“ popsala pro Minutové zprávy policejní mluvčí Eva Michalíková.

Jak se nakonec ukázalo, řidič měl hned několik důvodů, proč před muži zákona ujížděl. Předchozí večer ho kontrolovala policejní hlídka a dechová zkouška ukázala téměř dvě promile alkoholu v dechu. Navíc se ukázalo, že má platný zákaz řízení. V den zadržení měl také pozitivní test na alkohol, jednalo se asi o 0,5 promile.

Muž teď čelí podezření ze spáchání přečinů maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a ohrožení pod vlivem návykové látky a hrozí mu až tři roky vězení.

Související

Snímek obrazovky_20-9-2024_143921_www.youtube.com
Krimi Video

Mladou ženu našli mrtvou. Zavraždil ji expartner a vyluxoval její účet

GXvg-4EWgAA9177.jpg
Domácí

Děti odmontovaly šrouby povodňových zábran. Dospělý by za to skončil ve vězení

GXjMXEYWoAAwzm3
Domácí

Záplavy mají první oběť. Dalších sedm lidí se pohřešuje

žena telefon
Krimi

Podvodník připravil ženu o milion