čtvrtek 16. května 2024

Opět padaly teplotní rekordy. Horko přetrvá i v následujících dnech

Tropy v Česku zatím neutuchnou. Po sérii velmi parných dní se počasí zmírní jen mírně. O víkendu čekejte další třicítky.

Znojmo

Léto ve Znojmě
Zdroj: Pixabay

  • Léto ve Znojmě
  • Zdroj: Pixabay

Čtvrtý den v řadě padaly na několika místech v Česku teplotní rekordy. Nejtepleji bylo včera opět v Plzni v Bolevci, kde bylo naměřeno 34,7 stupně. Nešlo však v tomto místě o nový rekord pro 11. červenec. Rekord včera padl v Českém Krumlově (33,2 stupně) či v Temelíně (31,8 stupně). Vysoké teploty budou pokračovat i v následujících dnech.

Dnes by měla být průměrná nejvyšší teplota v Česku kolem třiceti stupňů. Nejtepleji má být na jižní Moravě a ve Zlínském a Olomouckém kraji. Naopak nejchladnější teploty v podobě letních 27 stupňů si užijí lidé v Karlovarském kraji. Počasí bude oblačné až zatažené, místy se mohou vyskytnout přeháňky a slabší bouřky.

Čtvrtek by měl být z tohoto týdne nejchladnější. Průměrné denní teploty vystoupají jen k 26 stupňům. Na západě a severu Čech by mělo být polojasno, na Moravě a ve Slezsku se mohou vyskytnout přeháňky a bouřky.

V pátek se navrátí teploty ke třiceti stupňům. V sobotu a v neděli budou padat opět rekordy. Podle předpovědi by teploty mohly vystoupat až ke 35 stupňům.

Autor: Šimon Mitro
Zdroj: ČHMÚ

Související

hory-ilustrační foto
Domácí

Jarní počasí potrvá i nadále

vedro
Zahraniční Počasí

Letošní duben byl nejteplejší v historii měření

tulipány-ilustrační foto
Domácí

Ledoví muži zřejmě letos nedorazí

442406595_841801147985995_146576476134337673_n
Domácí

Bouřky postupují Českem. Problémy hlásí Vysočina, jižní a střední Čechy