čtvrtek 19. září 2024

Opatření se vyplatila. Policie zatkla muže, co chtěl střílet na sjezdu republikánů

V sobotu se Donalda Trumpa střílel mladík v Pensylvánii, na současný sjezd republikánů v Milwaukee se chtěl dostat rovněž ozbrojený mladý muž. Policie jej však zatkla ve chvíli, kdy se k místu blížil.

profimedia-0890556757

Sjezd republikánů v Milwaukee oficiálně potvrdila Donalda Trumpa coby kandidáta na prezdienta.
Zdroj: Profimedia

  • Sjezd republikánů v Milwaukee oficiálně potvrdila Donalda Trumpa coby kandidáta na prezdienta.
  • Zdroj: Profimedia

Poté, co policie po sobotním atentátu na amerického exprezidenta Donalda Trumpa, zvýšila bezpečnostní opatření, zejména kolem sjezdu Trumpovy Republikánské strany v Milwaukee, skončil s pouty na rukou muž, který k místu konání sjezdu mířil ozbrojený kompaktní verzí útočné pušky AK-47. Americká média informovala, že se jedná o 21letého mladíka Donnella Tinsleyho, který měl přes obličej lyžařskou masku a na zádech nesl podezřele objemné zavazadlo. K zatčení údajně došlo v klidu, při běžném rozhovoru mezi tajnými agenty a Tinsleyem.

Mladík je zatím ve vazbě, kdy byl obviněn pouze z přestupku nezákonného nošení zbraně na veřejnosti. Jelikož sám o svých motivech, proč ozbrojený mířil k místu konání republikánského sjezdu, policistům zatím nic sám neřekl, muži zákona zatím o důvodech konání spekulují.

O posílení bezpečnosti na podobných politických setkáním mluvil i současný americký prezident Joe Biden. Vlastní ochranu zvyšuje i pravděpodobný třetí kandidát na amerického prezidenta v listopadových volbách, nezávislý politik Robert F. Kennedy.

Autor: Jan Skala

Související

ETalk2008-Diddy1
Krimi

Rapper Sean Combs je ve vazbě. Za obchod s bílým masem mu hrozí doživotí

profimedia-0307011016
Zahraniční

Dotovaný chléb bude na Kubě velký jako mýdlo. Chybí ingredience na jeho výrobu

stažený soubor
Zahraniční

Atentátník čekal na Trumpa v křoví 12 hodin. Už padla první obvinění

VMNH_megalodon
Zahraniční Zajímavosti

Extrémně vzácné fosílie ležely v kampusu americké střední školy