čtvrtek 16. května 2024

On-line seznamky zažívají boom. Jak se seznámit bezpečně?

Dnešní doba seznamkám přeje. Od dob pandemie k ním totiž začali inklinovat i lidé, kteří by obvykle zvolili jiný způsob seznámení. Na co si dát pozor při virtuálním seznámení?

seznamka

Ilustrační snímek
Zdroj: Pixabay

  • Ilustrační snímek
  • Zdroj: Pixabay

“Potkala jsem svého manžela na takové té nejznámější on-line seznamce, a to v době pandemie. V té době na ní byli všichni. Ono se jinde seznamovat moc nešlo. Setkala jsem se asi se čtyřmi muži, se kterými jsem si nerozuměla. Petr mě ale okouzlil na první pohled a vyšlo nám to,” usmívá se třicetiletá Gabriela Vonášková z Prahy.

Všechny příběhy lásky přes internet nejsou ale tak šťastné, důkazem toho je čtyřiadvacetiletá Jana.

“Psali jsme si tři týdny a pak jsme šli na na zříceninu hradu, kde jsme měli v plánu kafe. Teda já ho měla v plánu. On mě ale vytáhl na vycházku do obřího kopce a daleko od lidí. Nakonec jsem se ho strašně bála, protože se mě ptal, kde bych zakopala mrtvolu, kdybych někoho zabila. Byl to jeden z nejděsivějších zážitků v mém životě,” říká studentka.

Jaká bychom tedy měli dodržovat pravidla, abych se nespálili nebo nemuseli prožívat hodiny strachu?

Člověk by vám měl sednout i přes písmenka. Zpozorněte, když se vás už přes internet ptá na vaše finanční možnosti, nemovitosti nebo po vás dokonce chce peníze. Sejděte se jen s člověkem, ze kterého budete mít dobrý pocit, a to i z písemné komunikace. Zkuste si s ním před schůzkou zavolat a na všechny nesrovnalosti se ptejte.

Pokud se rozhodnete se setkat, mělo by to být někde, kde je větší pohyb lidí, rozhodně se tedy vyhněte osamělým místům, i když takové rande působí romanticky. Na schůzce si zahrajte na pravdu, ať víte jistě, že se člověk, se kterým zrovna pijete kávu, nevydává za někoho jiného.

Průzkumy on-line seznamek totiž dokázaly, že se na seznamce vylepšuje 64 procent žen a 60 procent mužů. Je tak docela možné, že některé drobnosti sedět opravdu nemusí. V lepším případě drobnosti, v horším například informace o rodinném stavu.

Pokud hledáte dlouhodobého partnera, využijte seznamovací aplikace pouze do doby seznámení. Podle posledních psychologických výzkumů má na člověka dlouhodobé užívání seznamovacích aplikací negativní účinky. Muži, kteří je využívají, postupně přestávají umět oslovit ženu naživo. Ženy zase posuzují samy sebe podle počtu obdivovatelů v aplikaci. Pokud vám online seznamky nesedí, můžete zkusit třeba speed dating, rychlé rande, které se odehrává ve většině větších měst a sází na osobní setkání.

Související

seznamka
Krimi

Žena naletěla na seznamce. Podvodníkovi poslala čtvrt milionu

láska
Světové dny Vztahy

Den lásky

lichotka
Světové dny

Den komplimentů

GECy1WmbsAAG6Y0.jpg
Zahraniční Jídlo

Japonské pečivo s příchutí lásky nebo žárlivosti vzniklo díky umělé inteligenci