čtvrtek 19. září 2024

Obchvat zaručí lepší spojení na letiště Leoše Janáčka

Silnice I/58 se obchvatem odkloní od Mošnova, čímž zlepší spojení na Mezinárodní Mezinárodní letiště Leoše Janáčka a zrychlí dopravu.

Mezinárodní letiště Leoše Janáčka

Mezinárodní letiště Leoše Janáčka.
Zdroj: Wikimedia Commons

  • Mezinárodní letiště Leoše Janáčka.
  • Zdroj: Wikimedia Commons

Ředitelství silnic a dálnic zahájilo 11. října výstavbu obchvatu u Mošnova na silnici I/58. Aktuálně silnice prochází západním okrajem obce. Obchvat nejenom odkloní dopravu z Mošnova, ale zároveň zlepší spojení na Mezinárodní letiště Leoše Janáčka. Z obchvatu silnice l/58 se k letiště bude odbočovat přes kruhový objezd. „Obchvat výrazně sníží hluk a emise z dopravy v Mošnově. Zvýší se bezpečnost provozu i místních obyvatel. Významným přínosem je také kvalitní dopravní napojení mezinárodního letiště Leoše Janáčka a průmyslové zóny Ostrava-Mošnov na dálniční síť,“ uvedl při zahájení stavby generální ředitel ŘSD Radek Mátl.

Silnice I/58 tvoří spojnici mezi dálnicí D48 a silnicí I/35. Začíná v Ostravě na mimoúrovňové křižovatce se silnicí I/11 a propojuje Mošnov, Příbor a Frenštát pod Radhoštěm. Končí v Rožnově pod Radhoštěm, kde se napojuje na silnici I/35 směřující od Valašského Meziříčí do Žiliny.

Autor: Šimon Mitro
Zdroj: MDČR

Související

GXl3cGHXAAEH7Pj
Domácí

Ostrava zažívá pohromu. Po protržení hráze hasiči evakuovali už desítky lidí

profimedia-0907539596
Domácí

Brno evakuuje nemocnici. Obrovské problémy hlásí Ostrava i Špindlerův Mlýn

Orel východní v Zoo Ostrava
Ostatní Fauna

Ostravská zoo chová největšího orla na světě

těžba
Domácí

Těžký průmysl je klíčový pro Moravskoslezský kraj, říká většina jeho obyvatel