pondělí 16. září 2024

O zisk rekordního šestého Superpoháru zabojuje Real Madrid s Atalantou

Dnes večer ve Varšavě svedou boj o první velkou trofej nadcházející sezóny Bílý balet a Nerazzurri. Pomůže Realu hvězdný Kylian Mbappé odskočit Kataláncům a AC Milán?

profimedia-0898421842.jpg

Kylian Mbappé čeká na svou příležitost.
Zdroj: profimedia

  • Kylian Mbappé čeká na svou příležitost.
  • Zdroj: profimedia

Chvíli se očekávalo, že suma, kterou zaplatí nový majitel PSG za jejich superhvězdu, trhne všechny rekordy. Nakonec z Paříže odešel Kylian Mbappé zadarmo, a to do své vysněné destinace jménem Real Madrid. V letní přípravě ve Spojených státech Mbappé do žádného zápasu nezasáhl. Je tak možné, že si odbyde svou premiéru rovnou ve vypjatém utkání proti Atalantě.

Ta vyběhne na hřiště v roli outsidera. Tato pozice Italům ale vyhovuje. Ve finále Evropské ligy proti Bayeru Leverkusen dokázala Atalanta porazit svěřence Xabi Alonsa 3:0. Všechny góly do sítě německého klubu vstřelil Ademola Lookman. Ten je připraven znovu naskočit. V útoku mu ale bude chybět parťák a italský reprezentant Gianluca Scamacca, kerý je zraněný. ,,Není pochyb o tom, že je to vrchol historie Atalanty´´ nebál se prohlásit trenér klubu z Lombardie Gian Piero Gasperini.

Pro Real je ve hře hodně. Nejen, že může odskočit svým věčným rivalům z Barcelony a italskému velkoklubu AC Milán ziskem šestého Superpoháru, ale i trenér Carlo Ancelotti bojuje o rekord. Prozatím je spolu s Pepem Guardiolou držitelem čtyřech titulů, dnes bude mít možnost osamostatnit se na špici. O pátý titul budou bojovat rovněž Luka Modrič a Dani Carvajal, který mezi hráči nebyl doposud dosažen.

Misky vah jsou nakloněné spíše 15násobnému vítězi Ligy mistrů, ale v takhle vypjatém zápase se může stát cokoliv. Zápas začne v devět hodin večer v PGE Narodowy ve Varšavě.

Autor: Ondřej Sutnar

Související

Rafael Nadal.
Tenis

Rafo, tady máš můj dres! Mbappé daroval Nadalovi trikot

Luka Modrić pokračuje v Realu
Fotbal

Hvězdný Modrić pokračuje v Realu

Lamine Yamal je nejmladším střelcem historie Eura.
Fotbal EURO 2024

Španělé se utkají o titul mistrů Evropy, Francii vyřadili obratem v první půli

Kylian Mbappé zatím na turnaji tápe.
Fotbal EURO 2024

Spící Francouzi nebo hladoví Španělé? V úterý poznáme prvního finalistu Eura