neděle 6. října 2024

O víkendu si od tropických třicítek odpočineme

Počasí koncem týdne ovlivní přeháňky a bouřky, místy i velmi silné. Na začátku příštího týdne bude na našem území zesilovat příliv teplého vzduchu od jihozápadu. V nejnovější předpovědi to uvádí meteorologové.

bouřka

Ilustrační foto.
Zdroj: Pexels / Gleive Marcio

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Pexels / Gleive Marcio

Čtvrtek už přinese změnu počasí. Čekáme oblačno až zataženo. Odpoledne a večer se vyskytnou bouřky, nejvíce v jihozápadní polovině země. Doprovázet je budou přívalové srážky a napršet může až kolem 40 milimetrů vody. Teploty vyšplhají na 25 až 29, na jižní Moravě až na 32 stupňů.

Pátek bude co se týká počasí, podobný. Zatažený až oblačný, vydatný déšť předpovídají meteorologové hlavně na severovýchodní polovině území. Naměříme 21 až 25, při trvalém dešti jen kolem 19 stupňů. První srpnový víkend už přinese opět sluníčko – polojasnou až skoro jasnou oblohu a jen místy přeháňky. Teploty se mají pohybovat mezi 24 až 28 stupni.

Neděle už bude většinou oblačná, přechodně se na většině území objeví přeháňky, bouřky jen ojediněle. Teplotní maxima se zastaví u 28 stupňů. Výhled na další týden už předpovídá většinou polojasno a teploty 27 až 31, uprostřed týdne až 34 stupňů.

Autor: Andrea Jančová

Související

Podzim
Domácí

Sychravé počasí ještě vystřídají teploty dosahující až k dvacítce

bouřka
Domácí Počasí

Září přineslo rekordní deště a nadprůměrné teploty

ranní mrazíky
Domácí

Ochlazení je tady. Příští týden přinese nízké teploty a četné přízemní mrazíky

podzim-ilustrační foto
Domácí

O víkendu se objeví přízemní mrazíky