čtvrtek 19. září 2024

O víkendu bude stále kolem nuly, nejvíce sněhu je v Krkonoších a Beskydech

Volbu prezidenta budou provázet teploty u bodu mrazu a slabé sněžení. Lyžaři mají nejlepší podmínky v Jeseníkách, Beskydech a Krkonoších.

lyžař

Ilustrační foto.
Zdroj: Pexels/Mati Mango

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Pexels/Mati Mango

Víkend bude ve znamení zatažené oblohy a teplot kolem nuly. V sobotu bude na většině území zataženo a budou se objevovat sněhové přeháňky, zejména na jihu Čech. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat v rozmezí -3 až 1 °C. Noční teploty ze soboty na neděli klesnou i na úroveň -9 °C. Nejvyšší noční teploty budou kolem mínus čtyř stupňů.

V neděli zůstanou teploty na sobotní úrovni, ale ubyde oblačnosti. Slunce vykoukne na většině území, nejvíce pak v Praze a v Jihomoravském kraji. V noci z neděle na pondělí se teploty budou držet kolem mínus pěti stupňů.

Po víkendu přijde oteplení. Maximální denní teploty se v první polovině týdne vyškrabají na dva až tři stupně. O prvním únorovém víkendu by místy mohlo být až sedm stupňů nad nulou.

Nejvíce sněhu je aktuálně v Jeseníkách, Beskydech a Krkonoších. V těchto lokalitách dosahuje výška sněhu i půl metru. Sněžka je aktuální rekordman s výškou sněhu 74 centimetrů. Těsně v závěsu je Lysá hora (73 cm) a Labská bouda (71 cm). Na Šumavě a v Krušných horách je maximální výška sněhu lehce přes dvacet centimetrů.

Autor: Šimon Mitro
Zdroj: ČHMÚ

Související

GXlyybMXcAAM9-Z
Domácí

Boris slábne, tvrdí meteorologové. Jižní Čechy ale teprve nejhorší očekávají

1000010676
Domácí

Ještě zbývá 20 procent. V Jeseníkách však může pršet i déle nez se čekalo

povodně 2002
Domácí Aktualizujeme

Hladiny toků hlásí první a druhý povodňový stupeň, na Šumavě sněžilo

2018-03-24_A67_motorway,_snow_storm,_Cantabria,_Spain_(9)
Zahraniční

Z tropů rovnou do zimy. Alpy zasypou přívaly sněhu, zastaví dopravu do Itálie