pondělí 7. října 2024

O víkendu bude deštivo a zima

Plány na nadcházející víkend může řadě z nás pokazit počasí. Podle předpovědi meteorologů budou sobota a neděle deštivé a teploty se jen lehce přehoupnou přes dvacítku.

déšť--ilustrační foto

Ilustrační foto.
Zdroj: Andrea Jančová

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Andrea Jančová

Ve čtvrtek se ještě ukáže sluníčko, bude oblačno až polojasno, přeháňky se objeví jen ojediněle, a to hlavně v jihovýchodní polovině území. Teploty vyšplhají na 19 až 23, při slunečním svitu až na 25 stupňů. Pátek bude oblačný nebo zatažený, místy už se objeví déšť nebo přeháňky a teploměr se zastaví až na 24 stupních.

Sobota už bude většinou zatažená, místy s deštěm nebo přeháňkami. Srážky se objeví na většině území, ojediněle i vydatné. Nejvyšší denní teploty půjdou nad dvacítku jen slabě – čekáme 17 až 21, při vydatnějších srážkách jen kolem 15 stupňů.

Nedělí nás budou v Čechách provázet proměnlivá převážně velká oblačnost a místy občasný déšť nebo přeháňky. Na východě země čekáme až zataženo a srážky na většině území, ojediněle i vydatné. Teploty vystoupají jen na 18 až 22, při vydatnějších srážkách na 15 stupňů. Pondělní bude počasí vypadat podobně.

Autor: Andrea Jančová
Zdroj: Český hydrometeorologický ústav

Související

profimedia-0907907130
Domácí Počasí

Povodně v Jeseníku přepsaly historii. Za den napadlo 386 milimetrů srážek

babí léto
Domácí

Babí léto hlásí návrat. Teploty vystoupají až na 21 stupňů

Podzim
Domácí

Sychravé počasí ještě vystřídají teploty dosahující až k dvacítce

bouřka
Domácí Počasí

Září přineslo rekordní deště a nadprůměrné teploty