čtvrtek 4. července 2024

O dávky lze žádat i na České poště. Byl spuštěn pilotní projekt chytrých podatelen

Česká pošta a Úřad práce spouštějí projekt chytrých podatelen. Pilotně na 51 pobočkách.

Česká pošta

Ilustrační foto.
Zdroj: Facebook Česká pošta

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Facebook Česká pošta

Od začátku června začal pilotní projekt mezi Českou poštou a Úřadem práce, který umožní klientům na 51 pobočkách České pošty podat žádosti o vybrané dávky v oblasti státní sociální podpory. Zaměstnanci České pošty budou asistovat při online podání žádostí, které se týkají rodičovského příspěvku, přídavku na dítě a příspěvku na bydlení.

Pilotní ověření spolupráce začíná 3. června v Liberci a od 1. července se připojí dalších 50 poboček České pošty v Ústeckém a Libereckém kraji a na Vysočině. Tyto pobočky budou fungovat jako chytré podatelny, kde klienti mohou podat žádosti a získat poradenství, avšak samotné vyřízení a výplatu dávek bude nadále zajišťovat Úřad práce.

Cílem spolupráce je poskytnout občanům širší možnosti, zejména těm, kteří nemají možnost podat žádost online a mají blíže pobočku české pošty než Úřadu práce. Generální ředitel Úřadu práce Daniel Krištof zdůrazňuje, že Česká pošta nebude nahrazovat činnost Úřadu práce, ale pouze poskytne asistenci při podání žádosti. Vyhodnocení projektu proběhne na konci roku a pokud se osvědčí, může se rozšířit i na další pobočky pošty v České republice.

Autor: Šimon Mitro

Související

profimedia-0882676173
Ekonomika

Peníze zaměstnancům Liberty dá stát. Než přijdou, půjčí jim kraj

rak
Domácí Příroda

Na Semilsku byl potvrzen račí mor

Holzhau
Domácí

Greenpeace žene ministerstvo k soudu. Vadí kácení lesů v Krušných horách

Petr Pavel
Domácí

Pavel navštíví Ústecký kraj