úterý 22. října 2024

Novozélanďanky s českou trenérkou otevřely MS vítězně

Na úvod fotbalového mistrovství světa žen překvapily Novozélanďanky fotbalistky Norska. Díky trefě Wilkinsonové z 48. minuty zvítězily 1:0.

Hannah Wilkinson

Hannah Wilkinson
Zdroj: Twitter @FIFAWWC

  • Hannah Wilkinson
  • Zdroj: Twitter @FIFAWWC

Fotbalové mistrovství světa žen, které letos hostí Nový Zéland a Austrálie, začalo utkáním domácích Novozélanďanek s fotbalistkami Norska.

Na stadion Eden Park v Aucklandu si našlo cestu více než 42 tisíc diváků, čímž vytvořili nový rekord v návštěvnosti fotbalového utkání na Novém Zélandu vůbec.

Domácí fotbalistky vedené českou trenérkou Jitkou Klimkovou nevstupovaly do zápasu jako favoritky. Ale možná i díky skvělé divácké kulise předváděly od začátku bojovný výkon.

Rozhodující branku vstřelila krátce po změně stran Hannah Wilkinsonová. Hráčka Melbourne City si naběhla až na hranici malého vápna, kde krásně nasměrovala ostrý pas ze strany do norské branky.

Pojistit výhru svého týmu mohla v 90. minutě Ria Percivalová, která se postavila k exekuci penaltového kopu. Pod tíhou okamžiku ale trefila jen břevno a tak musely Novozélanďanky dlouhé devítiminutové nastavení bránit své těsné vedení.

„Věřily jsme si od začátku, všechno se nám dařilo. Je to splněný sen,“ sršela po utkání nadšením kapitánka vítězného týmu Ally Rileyová.

„Jsem na celý náš tým moc hrdá, jsou to skvělé osobnosti,“ chválila česká trenérka Jitka Klimková nejen hráčky, ale celý realizační tým novozélandské reprezentace.

Autor: Ota Černý

Související

Police_cars_politibiler_Volkswagen_Passat_patruljebil_Mercedes-Benz_Vito_Fargernes_lensmannskontor_Jernbanevegen_Nord-Aurdal_Valdres_Norway_2017-03-27_IMG_2184
Zahraniční

Norští policisté budou znovu nosit zbraně. Zemi hrozí teroristické útoky

Šanghaj
Zahraniční

Čína rozšiřuje bezvízový režim pro turisty z Evropy

37025624522_627795169f_c
Ostatní Fauna

Nejstarší obyvatel Nového Zélandu je sameček hatérie Henry, je mu 130 let

11928498645_4b31ef5222
Zahraniční Fauna

V Norsku napadl orel několik lidí, chtěl odnést i dítě