čtvrtek 19. září 2024

Nová nádražní budova vyroste v Mladé Boleslavi. Víme, jak bude vypadat

Zcela nová budova vyroste na hlavním nádraží v Mladé Boleslavi. Uvnitř objektu bude moderní odbavovací hala s pokladnami a veřejnými toaletami.

MB_1

Vizualizace.
Zdroj: SŽ

  • Vizualizace.
  • Zdroj: SŽ

Správa železnic nyní vyhlásila výběrové řízení na zhotovitele stavby, nejvyšší přípustná nabídková cena je 130,8 milionu korun. Samotné práce se plánují od února příštího roku do jara 2026.

Nevyhovující budovu v důležité přestupní stanici nahradí nový jednopodlažní objekt, který bude plně bezbariérový. Jeho výrazným prvkem budou přesahy, které poslouží jako zastřešení přilehlého nástupiště, zastávky autobusu a stojanů na kola nebo jako markýza nad vstupy do budovy.

Objekt bude zateplený a obložený cihlovými pásky. Vstupní část s halou bude mít prosklenou fasádou. Výškový rozdíl mezi odbavovací halou a nově vybudovaným prvním nástupištěm vyrovná šikmá rampa.

Veřejně přístupné prostory v přízemí bude tvořit vestibul s čekárnou, pokladnami a veřejnými toaletami. K dispozici tam bude moderní vybavení a nový orientační a informační systém.

Uvnitř budovy bude také regionální dispečerské pracoviště Správy železnic a další provozní a technologické místnosti. Na místě současného objektu vznikne parkoviště, cyklisté budou moct využít stojany na kola.

Související

pexels-photo-8974197
Ekonomika

Škodovku čeká revoluce. Volkswagen chce ukončit výrobu oblíbených modelů

profimedia-0909115739.jpg
Fotbal Chance liga

Viktorii vystřelil výhru Šulc, Slavia v klidu vyhrála v Mladé Boleslavi

Vysokorychlostní výhybka od DT – Výhybkárna a strojírna
Domácí

Prostějovská firma vyvinula výhybku pro vysokorychlostní železnici

Vizualizace zastávky na Letišti Václava Havla
Domácí

První PPP projekt železnice láká investory