pondělí 13. května 2024

Nová lávka na Rajské zahradě lidem zjednoduší přestup z vlaku na metro

Lávka představuje rychlé a pohodlné propojení pro pěší mezi metrem a nedávno zbudovanou železniční zastávkou. Zároveň zajistí bezpečný průchod oblastmi Kyje – Hutě přes trať a frekventovanou Chlumeckou ulici.

3705927_1335607_img_6365

Rajská zahrada má konečně lávku, na kterou všichni čekali.
Zdroj: Praha.eu

  • Rajská zahrada má konečně lávku, na kterou všichni čekali.
  • Zdroj: Praha.eu

Část lávky zastupitelé města zprovoznili už v minulém roce, přesněji v prosinci. Teď v dubnu došlo ke kolaudaci celé lávky na Rajské zahradě. Lávka zajišťuje průchod oblastmi Kyje – Hutě přes trať a frekventovanou Chlumeckou ulici.

„Na lávce testujeme systém navigace v rámci projektu Čitelná Praha, který má za cíl usnadnit orientaci ve městě. Podpora pěší dopravy je pro nás totiž důležitá, neboť významně přispívá k udržitelnosti dopravního systému a také ke zlepšení zdravotního stavu obyvatel,“ uvedl první náměstek primátora pro dopravu Zdeněk Hřib (Piráti). Čitelná Praha představuje zcela nové prvky navigačního systému. Jde například o nové prosvětlené nosiče nebo informační totem se symbolem vlaku a Eska.

Zatímco většina občanů, která žije v blízkosti nově vybudované lávky, je z ní nadšená a pochvaluje si, že jí zjednoduší život, jiní by raději místo lávky viděli podchod. „Podchod by byl lepší. Tohle není zastřešené, v dešti, sněžení atd. to bude na prd,“ prohlásil jeden z facebookových uživatelů.

Autor: Michaela Dočkalová

Související

GM9fUhVWkAArTdC
Domácí

Šílenství kolem Travise Scotta, na jehož akcích se umírá. Lístek vyjde i na 150 tisíc

Nostický palác
Domácí Tipy na výlety

Festival Open House otevře veřejnosti i Nostický palác

vlak
Domácí

Cestování do Černošic se zrychlí

profimedia-0855023318
Domácí

Traktory míří do Prahy. Zemědělci svolali protest na 22. května