čtvrtek 19. září 2024

Nosková už je jediná nasazená

Na Prague Open zůstaly ve hře o titul 18letá Češka a tři zkušené outsiderky.

Noskováprofimedia-0794334775.jpg

Linda Nosková během čtvrtfinále.
Zdroj: Profimedia

  • Linda Nosková během čtvrtfinále.
  • Zdroj: Profimedia

Linda Nosková proti Němce Korpatsch a Rumunka Cristian proti Japonce Hibino. To je složení semifinálových dvojic na turnaji WTA v Praze. Mladičká turnajová čtyřka a tři zkušené outsiderky.

18letá česká hvězdička smetla ve čtvrtfinále Slovenku Annu Karolínu Schmiedlovou 6:0 a 6:2. „Chtěla jsem si spravit chuť,“ vrátila se k ubojovanému osmifinále, ve kterém jí Indka Raina v prvním setu povolila jediný game.

„Čekala jsem, že soupeřka bude hrát rychleji,“ pokračovala v hodnocení čtvrtfinále se Schmiedlovou. „Měla jsem ale spoustu času a prostoru, abych dávala vítězné míče. Tím jsem ten zápas vyhrála,“ věcně konstatovala.

Řeči o spokojenosti teď nechce poslouchat. Přece jenom už je největší favoritkou na celkové prvenství. „Spokojenost bude, až ten turnaj vyhraju. Ještě scházejí dvě kola, tak uvidíme,“ řekla s úsměvem.

Sobotní semifinálový program se utopil v dešti. Česká naděje nastoupí na sparťanský centrální kurt až v neděli ve 13:30, duel Cristian–Hibino se odehraje ve stejnou dobu na dvorci číslo 1 a finále je na programu v pondělí.

Autor: Jakub Holý

Související

Naomi Ósaková
Tenis

Bývalá světová jednička Ósaková se rozešla s trenérem

profimedia-0871003553.jpg
Tenis

Bouzková vzdala na turnaji v Mexiku, Nosková neodletí do Číny

Marie Bouzková.
Tenis

Bouzková rozdrtila další soupeřku, čeká jí francouzská veteránka

Marie Bouzková.
Tenis

Bouzkové mexická půda svědčí, deklasovala juniorskou šampionku