Nosek míří k vítězům Stanley Cupu

Čeští hráči v NHL se stěhují. Nosek zamíří na Floridu, Patera do Vancouveru. O NHL se porve i Frk.

Tomáš Nosek v reprezentačním dresu

Tomáš Nosek v reprezentačním dresu
Zdroj: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

  • Tomáš Nosek v reprezentačním dresu
  • Zdroj: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

V pondělí se otevřel trh s volnými hráči. Dresy v NHL změnili i čeští hráči. Jako první Čech přišel na řadu Tomáš Nosek, kterého si vybral vítěz Stanley Cupu, Florida Panthers.

Defenzivní útočník Nosek nezažil příliš povedenou sezonu. V New Jersey Devils odehrál 36 utkání a zaznamenal šest kanadských bodů. Nosek odehrál malý počet zápasů i kvůli operaci pravé nohy a potížím v horní části těla. Nosek se upsal Floridě na jeden rok.

Stěhovat se bude i gólman Jiří Patera. Pětadvacetiletému brankáři vypršela roční smlouva s Vegas. Po nechráněném volném hráči sáhl Vancouver. Jiří Patera podepsal s Canucks dvouletou dvoucestnou smlouvu. Slávistický odchovanec strávil většinu sezony na farmě v Hendersonu, kde zasáhl do 25 utkání s úspěšností zákroků 90,2 procenta.

Hokejový útočník Martin Frk se po jedné sezoně ve švýcarské lize vrací do zámoří. S Calgary Flames podepsal jednoletý dvoucestný kontrakt. Třicetiletému forvardovi se ve Švýcarsku příliš nedařilo. Z Bernu se stěhoval do Rapperswillu a celkem ve 33 utkáních si připsal 16 bodů.

Související

Radek Faksa v dresu Stars
Hokej NHL

Faksa mění v NHL po devíti letech dres

Adam Jiříček na draftu
Hokej NHL

Jiříček podepsal jako první vstupní smlouvu

Juraj Slafkovský na letošním šampionátu
Hokej NHL

Slafkovský všechny překvapil! Podepsal osmiletý kontrakt

Gólman Aleš Stezka
Hokej NHL

Gólman Stezka pokračuje v NHL