Noční zákaz vjezdu do ulic Starého Města po dvou dnech končí

Primátor Bohuslav Svoboda nechá přeškrtat dopravní značky, které se ve středu začaly objevovat na pražském Starém Městě. Radnice Prahy 1 se rozhodla zakázat mezi 22. a šestou hodinou vjezd autům, výjimku má dopravní obsluha, taxíky a obyvatelé lokality.

Praha

Ilustrační foto.
Zdroj: Rawpixel

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Rawpixel

Primátor Bohuslav Svoboda oznámil, že nechá přeškrtat dopravní značky, které se ve středu začaly objevovat na pražském Starém Městě. Radnice Prahy 1 se tam rozhodla zakázat mezi 22. a šestou hodinou vjezd autům, výjimku má dopravní obsluha, taxíky a obyvatelé lokality.

Novinka překvapila kromě Pražanů i samotné vedení města. To prý o chystané změně nemělo ponětí a dozvědělo se o ní z médií. Primátor prý nechá věc přezkoumat odborem dopravy.

„O zákazu nočního vjezdu automobilů do značné části Starého Města nebylo vedení Prahy oficiálně informováno! Důrazně požaduji po starostce a radním pro dopravu Prahy 1 vysvětlení jejich konání. Není akceptovatelné, aby se takto zásadní rozhodnutí Pražané a zástupci Prahy dozvídali z médií,“ rozčílil se Svoboda.

Vedení první pražské městské části oznámilo, že o změně předem neinformovalo veřejnost záměrně. Prý chtělo předejít vyhroceným diskuzím, které obvykle podobné změny provázejí. Primátor navíc prý nemá pravomoc značky zneplatnit.

Související

Lavičky ve Františkánské zahradě
Domácí

Lavičky ve Františkánské zahradě září novotou. Nové jsou i odpadkové koše

Vizualizace nové podoby stanice metra Českomoravská
Domácí

Stanice metra u O2 areny bude na rok a půl zavřena kvůli rekonstrukci

panelák
Ekonomika Bydlení

Průměrná cena bytů překročila sto tisíc korun za metr čtvereční

241009_Centrum_9096
Domácí

Centrum duševního zdraví pomůže ženám v těhotenství a po porodu