Noční mrazy v týdnu poleví

O víkendu bylo na většině míst České republiky mrazivo, na jihu Čech dokonce noční mráz překonal pětiletý rekord. Na stanici Perla u Kvildy ukázal teploměr v noci -27,5 °C.

mráz-ilustrační foto

mráz-ilustrační foto
Zdroj: Pixabay

  • mráz-ilustrační foto
  • Zdroj: Pixabay

Ještě v pondělí čekáme zataženo až oblačno, na východě zpočátku místy i polojasno, ojediněle slabé sněžení nebo mrznoucí mrholení. Na silnicích se může tvořit ledovka. Nejnižší noční teploty klesnou na -7 až -12°C, na Moravě a ve Slezsku může být místy až kolem -14 °C. Přes den vyšplhají teploty na -3 až +1°C.

V úterý už noční mrazy poleví, naměříme maximálně -7°C. Přes den bude oblačno až polojasno a teploty mezi -3 až +1 °C. Stále bude platit výstraha meteorologů – hlavně na Českomoravské vrchovině a na horách na severu se místy mohou tvořit sněhové jazyky a námraza. Ve středu bude zataženo až oblačno, odpoledne a večer na většině území s deštěm. Teploty v noci klesnou na 0 až -4°C, přes den se budou držet těsně nad nulou.

Ve čtvrtek a v pátek se bude oteplovat a denní teploty vystoupají ve čtvrtek na 2 až 6 °C, v pátek dokonce na 6 až 10 °C.

Předpověď na Štědrý den budou meteorologové ještě aktualizovat, zatím podle týdenního výhledu nás ale čeká sváteční den bez sněhové nadílky s teplotami mezi 8 až 12 °C.

Autor: Andrea Jančová
Zdroj: Český hydrometeorologický ústav

Související

babí léto- ilustrační foto
Domácí

Vydatné deště střídá babí léto

GXlyybMXcAAM9-Z
Domácí

Boris slábne, tvrdí meteorologové. Jižní Čechy ale teprve nejhorší očekávají

hory-ilustrační foto
Domácí

Konečně přestane pršet, teploty se opět vrátí nad 20 stupňů

1000010676
Domácí

Ještě zbývá 20 procent. V Jeseníkách však může pršet i déle nez se čekalo