sobota 5. října 2024

Nizozemci v závěru čtvrtfinále ukázali sílu a vyřadili Turecko

Duel Nizozemska s Tureckem rozhodl o posledním semifinalistovi mistrovství Evropy. Díky skvělému závěru se jím stali fotbalisté Nizozemska.

Nizozemci porazili Turky a postupují do semifinále Eura.

Nizozemci porazili Turky a postupují do semifinále Eura.
Zdroj: Profimedia

  • Nizozemci porazili Turky a postupují do semifinále Eura.
  • Zdroj: Profimedia

V poslední semifinálovém utkání mistrovství Evropy ve fotbale se utkali Nizozemci s Turky. Úvodní poločas v Berlíně se nesl v duchu zbylých čtvrtfinálových utkání a nepřinesl mnoho fotbalové podívané.

Jedinou střelu na bránu si v něm připsal Samet Akaydin, který v základní sestavě nahradil suspendovaného Meriha Demirala. K velkému překvapení fanoušků favorizovaných Oranjes Akaydinova hlavička po rohovém kopu skončila v síti a na dlouhé minuty znamenala pro Turky postupovou naději.

Do druhého poločasu poslal trenér Ronald Koeman na hřiště Wouta Weghorsta, který hru oživil a Nizozemci se postupně dostávali do tlaku. Ale na gól si museli počkat až do 70. minuty, kdy se de Vrij prosadil hlavou.

Vyrovnávací branka vlila tulipánům novou krev do žil a už po šesti minutách duel otočili. Mert Müldür si totiž v souboji s Gakpem srazil míč do vlastní sítě.

Závěrečná patnáctiminutovka už se hrála ve vysokém tempu a Turci několikrát nebezpečně zahrozili, nicméně brankář Verbruggen své spoluhráče podržel a jednou za něj výborně zaskočil střídající van de Ven.

Nizozemci tak díky vydařenému závěru utkání potvrdili roli favoritů a probojovali se po dvaceti letech mezi nejlepší čtyři týmy šampionátu. V semifinále vyzvou 10. července fotbalisty Anglie.

Autor: Ota Černý

Související

profimedia-0681865792
Zahraniční

Rána pro demokraty. Starosta New Yorku je obžalovaný z financování kampaně

profimedia-0909916588
Zahraniční

Rotterdam je na nohou. Večer tam vraždil islamista s nožem v ruce

53368233850_071585e29c_b
Zahraniční

Dva Pákistánci vyzývali k vraždě Geerta Wilderse. Tresty si však neodpykají

Erdogan Putin
Ekonomika

BRICS se rozširuje. Další zemí, která podala přihlášku, je Turecko