středa 9. října 2024

Nikdo není víc než tým. Do kin míří film Děti Nagana

Hynek Čermák jako trenér vede partu kluků do důležitého hokejového zápasu s tenisákem na plácku proti starším rivalům z vedlejší vesnice.

Nový film Děti Nagana

Nový film Děti Nagana
Zdroj: detinagana.cz

  • Nový film Děti Nagana
  • Zdroj: detinagana.cz

Hrdinové filmu se inspirují vítězstvím českých hokejistů na olympijských hrách v Naganu. Uvedení snímku do českých kin bude více než symbolické. Film vstoupí do kin 22. února, tedy na den přesně 25 let od slavného naganského finále.

Kluci hrajou na plácku hokej, ale zároveň řeší trable se spolužáky, s holkama, doma. Vedle hokeje a plnění snů je to film o kamarádství, lásce, rodičovství. Ostatně malému Dominikovi jde především o to, aby se zalíbil holce ze sousedství,“ říká k filmu scenárista a režisér Dan Pánek. První klapka padla loni v únoru na ledě, za 24 natáčecích dnů štáb vystřídal celkem sedm lokalit po celé České republice.

V hlavních dospělých rolích se objeví Hynek Čermák, Klára Issová, Taťjana Medvecká nebo Simona Babčáková. Hlavní dětskou postavu hraje Tom Brenton. Toho režisér objevil na sportovním hereckém kempu.

Ve snímku se objeví i jedna hokejová legenda spojená se slavným naganským vítězstvím. Nabídku na menší roli přijal Dominik Hašek. „Mně se líbí, že je to film o dětech, které se rozhodnou za něčím jít, něco si splnit. Samozřejmě jsem i hrdý a rád, že vzniká film o inspiraci, kterou jsme mohli tehdy klukům přinést. Já sám jsem takovou inspiraci měl v naší hokejové generaci 70. let,“ uvádí Hašek.

Autor: Andrea Jančová
Zdroj: dětinagana.cz

Související

2018_Kris_Kristofferson_-_by_2eight_-_DSC5043
Hudba

Country přišlo o svou ikonu. Zemřel zpěvák a herec Kris Kristofferson

4289641337_b148d96fe0_b
Film a TV

Zemřel James Earl Jones. Proslavil jej Gabrielův oheň či Barbar Conan

profimedia-0902497952
Domácí

Česko se loučí s Karlem Heřmánkem. U jeho fotografie hoří svíčky a leží květiny

GV0CkC4WwAACt_W
Film a TV

Zemřel herec Karel Heřmánek. Podle policie spáchal sebevraždu na střelnici