pátek 20. září 2024

Nezvykle teplé počasí omezuje provoz některých lyžařských areálů

Padají teplotní rekordy, přírodní sníh taje, technický nelze vyrábět, na svazích je tráva. Tak to vypadá v řadě lyžařských areálů. Jejich provoz se od pondělí omezuje.

Černá hora

lyžování-Černá hora
Zdroj: FB Černá hora

  • lyžování-Černá hora
  • Zdroj: FB Černá hora

SkiResort Černá hora - Pec pod Sněžkou snižuje délku otevřených sjezdovek z 25 na 15 kilometrů a zlevňuje skipasy. V Malé Úpě se místo původních sedmi kilometrů sjezdovek využívají jen dva. Některé sjezdovky a lanovky budou mimo provoz také ve Špindlerově Mlýně.

V Deštném v Orlických horách zrušili večerní lyžování. V západočeské části Šumavy se lyžuje jen v oblasti Železné Rudy. V Kašperských horách a Nýrsku se vleky úplně zastavily a na Velkém Javoru za hranicemi v Bavorsku se lanovky ani nerozjely.

Menší střediska v Jeseníkách se také úplně uzavřela, například Ski Aréna Karlov nebo sjezdovka v Hlubočkách nedaleko Olomouce.

Dobré podmínky pro lyžování hlásí jen velká zimní střediska v karlovarské části Krušných hor. Na svazích tam leží 20 až 50 centimetrů převážně umělého sněhu. Lyžuje se na Klínovci, na Bublavě a od úterý můžou zájemci vyrazit i na Plešivec.

Související

Cyklo_-_Čertova_hora_-_Harrachov_(2)
Domácí

Lyžování i v teple? Harrachov chystá převrat v zasněžování

hora
Světové dny Příroda

Den hor

sniezka_cam_1768d1-85f5041a33f2e2bce590acac416ce1ed
Zahraniční

Na zledovatělé polské straně Sněžky dnes zemřeli dva lidé, po dalších se pátrá

1280px-13-04-01-Špindlerův-Mlýn-by-RalfR-040
Domácí

Nové lanovky ve Špindlerově Mlýně vyjdou na miliardu