pondělí 20. května 2024

Nezájem: O Krejčířovu vilu stále nikdo nestojí

Když odsouzený Radovan Krejčíř stavěl před třiceti lety vilu s tajnou místností či tunelem v Černošicích, dal za ni podle odhadů asi 400 milionů korun. Po jeho útěku do zahraničí ji stát zabavil, objekt později vyhořel a do dražby šel osmkrát.

Krejčířova_vila_20-scaled.jpg

Aktuální stav Krejčířovy vily.
Zdroj: nemovito.cz

  • Aktuální stav Krejčířovy vily.
  • Zdroj: nemovito.cz

Až po pěti letech se prodej podařilo, nová majitelka zaplatila 21,4 milionu.

Objekt prošel rekonstrukcí, znovu je v nabídce od srpna, ale už je o více než 30 milionů dražší, cena je 55 milionů korun. Zatím se zájemce nenašel, nikdo ho nechce. Je totiž ve stavu shell&core. Po požárů má sice novou střechu, vyčištěný interiér či statické zajištění, ale chybí podlahy, stropy, stěny, parapety, sanitární vybavení a další nezbytnosti. Není tedy ani dokončená hrubá stavba a objekt je v takzvaném předkolaudačním minimu.

Z černošické vily uprchl Krejčíř v roce 2005 při policejní prohlídce. Od roku 2007 žije v Jihoafrické republice, kde je od listopadu 2013 ve vězení. Vedle trestu za únos a pokus o vraždu čelí v JAR i obvinění z několika pokusů o útěk a ze spiknutí s cílem zavraždit policistu a právního konzultanta. V České republice mu pražský vrchní soud potvrdil souhrnný trest 15 let vězení za pokus o vytunelování státního podniku Čepro a za řadu dalších činů. Česká republika usiluje o Krejčířovo vydání od roku 2007.

Související

Prodejna_Pepco_v_oc_Centrum_Doubravka
Ekonomika

Pepco oslavilo deset let otevřením tří sté prodejny v České republice

Jiří_Vondráček
Domácí

Obvinění jsou absurdní, tvrdí Vondráček o žalobě jeho sestry Heleny

715e40f8a14b6889257fae82e8e60bcf
Ostatní

Sukně za milion. V aukci se dražil oblíbený módní kousek Carrie Bradshaw

SVM9d09e4521f_IMG_20240121_181811
Domácí

Babiš vyrazil do Rakouska i přes svou urážku. Potkal se tam s Terminátorem