neděle 8. září 2024

Netflix překonal očekávání. Slaví přes 277 milionů předplatitelů

Netflix upevňuje svou moc na trhu se streamovacími službami. Globálně si ho předplácí téměř 278 milionů lidí.

Netflix

Ilustrační foto.
Zdroj: Pexels / Nicholas Derio Palacios

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Pexels / Nicholas Derio Palacios

Netflix nemá konkurenci. Jeho výsledky za druhý kvartál letošního roku opět berou dech. Oproti prvnímu čtvrtletí si polepšil o osm milionů předplatitelů. Aktuálně si ho předplácí po celém svět 277,65 milionů lidí, což je meziročně o 39 milionů více. Akcie Netflixu po zveřejnění výsledků zůstaly stabilní, ale od začátku roku vzrostly již o 33 procent.

Za růstem stojí zejména v USA populární nejlevější tarif s reklamami, který například na českém Netflixu dostupný není. Král streamovacích služeb plánuje testovat novou reklamní technologii v Kanadě a širší zavedení v roce 2025. USA zůstávají největším trhem, ale počty duší Netflix navyšuje také v Evropě, v Asii, na Blízkém východě a v Africe.

Netflix zaznamenal celkové tržby ve výši 9,56 miliardy dolarů, což je nárůst o 17 procent oproti předchozímu roku. Podle dat společnosti Nielsen má Netflix podíl 8,4 procent na celkovém sledování televize v USA, za YouTube s 9,9 procenty. Amazon Prime Video, třetí největší streamovací služba ve Státech, má pouze 3,1procentní podíl.

Ostatní streamovací služby zaostávají. Disney+ má celosvětově necelých 154 milionů předplatitelů a Max (přejmenované HBO Max) necelých sto milionů. U Amazonu je situace komplikovanější, jelikož předplatné Amazon Prime využívají zejména Američané pro levnější dopravu na Amazonu, hudbu či eknihy. Streamovací služba je tak jen doplněk předplatného a je otázkou kolik lidí z celkových 230 milionů předplatitelů Prime streamovací službu využívá.

Autor: Šimon Mitro

Související

Disney+
Film a TV Streaming

Disney+ mění ceny. Přijde s dražším i levnějším tarifem

Záběr z filmu S tebou nikdy (2024)
Film a TV Streaming

Kde sledovat nejúspěšnější filmy letošního roku?

Netflix
Film a TV Streaming

Na kolik vás vyjdou streamovací služby?

Netflix
Film a TV

Netflix zdražil předplatné o pětinu. Lidem začíná rozesílat emaily