Nespokojený Mueller odchází z Vítkovic

Peter Mueller se rozhodl ve Vítkovicích skončit. V klubu vydržel rok a půl.

Peter Mueller

Peter Mueller
Zdroj: Jakub Knap / hc-vitkovice.cz

  • Peter Mueller
  • Zdroj: Jakub Knap / hc-vitkovice.cz

Pětatřicetiletý útočník v sezoně 2020/21 ovládl bodování extraligy. Do Vítkovic přestoupil z brněnské Komety v létě 2022. Ve Vítkovicích očekával boj o nejvyšší příčky. Letos nastoupil k 17 zápasům, ve kterých nastřílel 7 gólů a připsal si 6 asistencí. Ve Vítkovickém dresu nastoupil naposled 19. listopadu, poté se šel léčit se zraněnými třísly.

„Peter Mueller se několikrát vyjádřil v tom smyslu, že není spokojený se svým působením u nás ve Vítkovicích a není spokojený ani s životem v Ostravě v posledním období a zmínil, že chce z týmu odejít. V návaznosti na to jsme se domluvili na tom, že u nás už nadále nebude pokračovat,“ sdělil na klubovém webu Roman Šimíček.

Vítkovice se nacházejí ve výsledkové krizi. V extraligové tabulce spočívají na předposledním místě. V sezoně nasbíraly v 21 zápasech jen 18 bodů. Vedení klubu si proto pozvalo hráče k interním pohovorům. Po rozhovoru s Muellerem bylo jasno. Americký hokejista na vlastní žádost v klubu končí.

„Nám všem v kabině Peter Mueller oznámil, že ve Vítkovicích už pokračovat nechce a že chce být vytrejdovaný někam jinam. Šokovalo nás to, ale pokud to takto cítí, je to jeho volba. My jsme teď v takové situaci, že musíme mít v kabině hráče, kteří chtějí bojovat za Vítkovice a chtějí společně táhnout za jeden provaz a na ledě nechat maximum, abychom se konečně zvedli. Pokud tady někdo nechce být a nechce týmově pracovat, tak tady prostě nemá místo,“ řekl vítkovický kapitán Dominik Lakatoš.

Zdroj: hc-vitkovice.cz

Související

profimedia-0909547818.jpg
Hokej Tipsport Extraliga

Pardubice v úvodu extraligy zničily Jágrovo Kladno, Jandač bere první výhru

Jaromír Jágr během letní přípravy
Hokej Tipsport ELH

Jágrův návrat na led brzdí zranění

Matěj Machovský ve vítkovickém dresu
Hokej Tipsport ELH

Brankář Machovský pomůže Olomouci

Petr Hauser v pražském dresu
Hokej Tipsport ELH

Indiáni získali ze Sparty forvarda Hausera