Nesmysl. Vyškov si zamluvil azyl v Ďolíčku. Vzdálenost? 236 km

Jihomoravský tým by v případě postupu hrál až v Praze. Drnovice nevyhovují, kluby z okolí stadion nepůjčí

profimedia-0780959955.jpg

Stánek jen pro druhou ligu. Vyškov hraje domácí duely v Drnovicích.
Zdroj: profimedia

  • Stánek jen pro druhou ligu. Vyškov hraje domácí duely v Drnovicích.
  • Zdroj: profimedia

Baráž o nejvyšší soutěž ještě neskončila, ale už teď si fanoušci Vyškova mohou krásně spočítat rozdíl mezi první a druhou ligou. Vlastně nemusí. Tady je výsledek: 464 kilometrů na zápas.

Co přesně to znamená? Vedení Vyškova se dohodlo s pražskými Bohemians, že v případě postupu odehrají domácí duely ve Vršovicích. Výjezd z Vyškova do hlavního města i s cestou zpět čítá 472 kilometrů. Do Drnovic, kde druholigový tým hraje, mohou příznivci dojít klidně pěšky. Krokoměr nahlásí i se špacírem nazpátek osm kilometrů.

Absurdní, přitom nejspíš nutný krok, vzešel z neochoty okolních klubů, které mají parametry pro nejvyšší soutěž. „Vedli jsme jednání s kluby z našeho regionu, ale s nikým jsme nenašli společnou řeč. Vstříc nám vyšli až klokani,“ prozradil před úvodním duelem baráže manažér Vyškova Zbyněk Zbořil.

Jihomoravský tým neuspěl v Brně, Zlíně ani v Uherském Hradišti. Drnovice, kde Vyškovští hrají, mají parametry pouze pro druhou ligu.

Druhý účastník baráže z Národní ligy Táborsko také nemá vlastní stadion pro první ligu. Už dříve se ale dohodl s Českými Budějovicemi, že by mohl hrát na Střeleckém ostrově. A to je přece jen lepší kauf. Tábor je vzdálený ´jen´ 60 kilometrů. Pikantní je, že soupeřem Táborska v baráži je právě budějovické Dynamo.

Autor: Evžen Zavadil

Související

Benson Sakala a Marek Matějovský z Mladé Boleslavi
Fotbal EKL

Mladá Boleslav v Arménii padla

Jiří Pavlenka v dresu Brém
Fotbal

Pavlenka odchází do Soluně

Brněnský stadion
Fotbal

Zbrojovka nově patří Regionální hospodářské komoře Brno

Předzápasový trénink české reprezentace
Fotbal Liga národů

Napraví česká reprezentace debakl s Gruzií?