sobota 28. září 2024

Neskutečný Edmonton vyrovnal sérii

Hokejisté Edmontonu předvedli neskutečnou stíhací jízdu. Ze stavu 0:3 na zápasy dokázali sérii vyrovnat a o vítězi Stanley Cupu rozhodně až sedmé utkání.

Hráči Edmontonu

Hráči Edmontonu
Zdroj: Profimedia

  • Hráči Edmontonu
  • Zdroj: Profimedia

Za stavu 3:0 na zápasy pro Floridu se zdálo, že je o dalším vítězi Stanley Copu rozhodnuto. Jenže to by Panthers nesměli mít za soupeře Edmonton.

Oilers od čtvrtého zápasu předváděli výborné výkony a sérii vyrovnali. V šestém zápase vyhráli opět vysoko, 5:1. McDavid tentokrát vyšel bodově naprázdno.

Edmonton vstoupil do zápasu výborně, soupeře přehrával a svoji převahu potvrdil v 8. minutě gólem. Leon Draisaitl našel Warrena Foegeleho, který skóroval potřetí v play off. Ve druhé třetině přidali Adam Henrique a Zach Hyman další dva góly a Edmonton si vytvořil po čtyřiceti minutách třígólový náskok.

V úvodu třetí třetiny snížil kapitán Floridy Aleksander Barkov, ale to bylo od Floridy vše. Edmonton přidal v posledních pěti minutách dva pojišťovací góly a bylo vymalováno. Rozjetí Oilers vyhráli nad Floridou o čtyři branky. Rozhodující sedmý zápas se odehraje v noci z pondělí na úterý.

EDMONTON OILERS – FLORIDA PANTHERS 5:1 (1:0, 2:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 8. Foegele (Draisaitl, Kulak), 21. Henrique (Janmark, Ekholm), 39. Hyman (Nugent-Hopkins), 57. R. McLeod (Foegele), 57. Nurse (S. Skinner) – 42. Barkov (Verhaeghe, Kulikov)

STAV SÉRIE: 3:3

Zdroj: nhl.com

Související

Jakub Vrána během utkání s Columbusem
Hokej NHL

Vrána skóroval za Washington, prosadil se i Ivan

Jakub Lauko
Hokej NHL

Lauko v dresu Minnesoty skóroval podruhé v řadě

Hokejisté Ottawy se radují po gólu Jana Jeníka
Hokej NHL

Jeník bojuje o šanci v NHL

Jakub Zbořil
Hokej NHL

Zbořil se popere o místo v New Jersey