pátek 5. července 2024

Nerudová má problém: Pekarová ji nepodpoří, Konečná na ni podá žalobu

Hnutí STAN by chtělo Danuši Nerudovou dosadit do Evropské komise, což se však nelíbí vedení TOP 09. Navíc jí hrozí i žaloba ze strany předsedkyně KSČM a koalice STAČILO! Kateřiny Konečné.

profimedia-0856539262

Danuše Nerudová se dostala pod palbu svých dvou kolegyň z české politické scény. Dokonce jí hrozí soud.
Zdroj: Profimedia

  • Danuše Nerudová se dostala pod palbu svých dvou kolegyň z české politické scény. Dokonce jí hrozí soud.
  • Zdroj: Profimedia

Současná jednička hnutí STAN pro volby do Evropské parlamentu a bývalá neúspěšná kandidátka na hlavu České republiky Danuše Nerudová nemá v současné kampani před eurovolbami příliš mnoho štěstí. Poté, co vyšlo najevo, že stejně jako původní aspirant na ministra pro vědu, výzkum a inovace Pavel Tuleja (TOP 09), publikovala v takzvaných predátorských časopisech, tedy periodikách nevalné úrovně, ji hází klacky pod nohy i předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

Ta prohlásila, že na post členky Evropské komise Nerudovou nepodpoří, ačkoliv chápe, že STAN a Piráti mají přednostní právo navrhnout vlastního kandidáta. Ten by podle Pekarové Adamové měl mít větší politické zkušenosti než Nerudová. „Pokud se neschováme za tvrzení, že rektorka univerzity dělá svého druhu politiku,“ uvedla předsedkyně TOP 09 a narazila na působení Nerudové v čele Mendelovy univerzity v Brně, které však nebylo zcela šťastné, protože za dob jejího vedení se ve škole čile kšeftovalo s tituly.

Ještě větší pifku na jedničku Starostů a nezávislých má předsedkyně KSČM a koalice STAČILO! Kateřina Konečná. Nerudová byla jednou z mála političek, která se v současné kauze neomaleného útoku Pavla Novotného na Felixe Slováčka a jeho nemocnou dceru Aničku, řeporyjského starosty zastala. Ve svém příspěvku na sociální síti X napsala: „Komunisté jsou zločinci a košťata“. Konečná kvůli tomu zvažuje žalobu na Nerudovou, protože je podle svých slov zodpovědná za 18 tisíc členů KSČM, kterých se vyjádření neúspěšné prezidentské kandidátky dotklo.

Autor: Jan Skala

Související

447770615_1005836100901568_5864787940451142408_n
Domácí

Další průzkum favorizuje ANO. Situace kolem pětiprocentní hranice je nejistá

48859288246_05523d018f_b
Domácí

Jourová má politiky plné zuby. Končí v Evropské komisi i ANO

soud
Krimi

Cizinec odpálil ženě petardu v genitáliích. Půjde si za to sednout na 18 let

profimedia-0884779089
Zahraniční

Definitivní tečka za aférou WikiLeaks. Assange se přiznal a je volný