neděle 7. července 2024

Nepořádek kolem odpadkových košů řeší Plzeň po svém. Ruší je

Odpadky ve městě trápí Plzeňany už léta. Nepořádek kolem popelnic, kontejnerů i odpadových košů se dostal do volebních programů, přesto se situace nijak nemění. Teď ale přišlo město s fikaným nápadem. Nepořádek u odpadkových košů vyřeší tím, že je zruší.

418837829_10221119845100535_5806254383571156596_n

Odpadkové koše v Plzni přetékají. lidé na to upozorňují roky.
Zdroj: facebook.com

  • Odpadkové koše v Plzni přetékají. lidé na to upozorňují roky.
  • Zdroj: facebook.com

Když totiž ubyde odpadkových košů, ubyde podle vedení Plzně i odpadků, které se kolem nich povalovaly.

„Je to totální blbost,“ suše komentoval nápad zastupitel centrálního městského obvodu Michael Sinkule. „Město by mělo zajišťovat dostatečný počet košů a jejich pravidelný úklid. Tečka. Je třeba zavést častější kontroly míst, kde bývají koše často plné, a tam svozy navýšit. To ale vyžaduje aktivní přístup – někdo musí vyjít do ulic a situaci kontrolovat,“ uvedl.

„Problém není existence košů, ale to, že přetékaly, protože se je nikdo neobtěžoval vyvážet,“ zlobí se jedna z uživatelek Facebooku a ironicky připomíná, že o odpad se v Plzni stará městská společnost nazvaná Čistá Plzeň.

„Je to postavené na hlavu. Zrušíme odpadkové koše, bude větší pořádek. Tak to bychom měli zrušit i popelnice a sběrné dvory, to teprve potom bude všude čisto. A co takhle zrušit policii, to by potom zajisté bylo také mnohem bezpečněji?“ zlobí se další.

Nejvíc odpadkových košů se má rušit v obvodu Křimice. Vedení obvodu s tím prý nesouhlasí a navrhovalo, že se o koše bude starat a na vlastní náklady je bude vyvážet. „To prý není ze strany města akceptovatelné. Navíc se obvod o koše stejně stará i v současnosti, vyváží je, protože svoz Čisté Plzně jednou za týden je na mnoha exponovaných místech absolutně nedostatečný, opravuje a teď o většinu přijde,“ říká jeden z obyvatel Křimic.

Související

19163454
Domácí

V Plzni už kamiony nezaparkují, dnes začal platit plošný zákaz

profimedia-0763791193
Zahraniční

Na Soul letěly severokorejské balony, do Japonského moře zase raketa

Praha_ČNB_5
Ekonomika

Česká národní banka omezí pobočky. Chce s klienty komunikovat elektronicky

20240625_015605 (1)
Domácí

Byt v Plzni zapálila elektrická jednokolka. Plameny šlehaly metry vysoko