pondělí 8. července 2024

Německo je pod sněhem. Kalamita ochromila letiště a zavřela školy

Do Německa dorazily přívaly sněhu a působí nemalé komplikace. Sníh a náledí se očekává také u nás. V poledne začne platit výstraha před ledovkou.

GECXy2jXoAAFsyJ

Německo se ocitlo pod sněhem.
Zdroj: Profimedia

  • Německo se ocitlo pod sněhem.
  • Zdroj: Profimedia

Sníh a ledovka, to je dnešní téma číslo jedna v celém Německu. Tamní meteorologové varují, že zejména v západní a severní části země napadne až 35 centimetrů sněhu. Jih země zase sužují mrznoucí srážky, které tvoří souvislé náledí na vozovkách. Problémy jsou na silnicích, železnici i v letecké dopravě. Velká letiště v Mnichově, Saarbrückenu, Düsseldorfu, Bonnu či Frankfurtu nad Mohanem už zrušila stovky mezinárodních letů. Deutsche Bahn oznámily, že dálkové železniční spoje dnes neodjedou.

Problémy nejsou jen v dopravě. Počasí také komplikuje školní výuku. Bavorsko a Severní Porýní-Vestfálsko oznámilo, že kvůli přívalům sněhu a ledovce bude středeční výuka distanční. Stejně tak řada podniků svým zaměstnancům doporučila home-office.

Podobný ráz počasí čeká i Česká republika. Odpoledne se začne razantně oteplovat, sněhové srážky by měl vystřídat déšť a na promrzlé zemi se bude vytvářet ledovka. Pod nulu se zase teploty vrátí zítra večer.

Autor: Jan Skala

Související

20240706_180325
Domácí

Bouřky dorazily. Na Karlovarsku a v Praze padaly stromy, bouřit bude do noci

storm-lightning-weather-nature-preview
Domácí

Střed republiky očekává silné bouřky. Předtím se lidé budou grilovat na slunci

ronaldo.jpg
Fotbal Euro 2024 play-off

Čtvrtfinále odstartují Němci se Španěly, následovat bude Ronaldo vs Mbappé

11227682_0f70b4e1d9_b
Domácí

Počasí bude jako na houpačce. Nejdřív tropy, pak bouřky a nakonec se vrátí léto