úterý 17. září 2024

Německo chce vůči migraci utáhnout šrouby. Bude kontrolovat všechny hranice

Německo se začíná definitivně probouzet se sna o integraci migrantů do vlastní společnosti. Už chystá kontroly po celé délce svých hranic.

29977303591_da078bfa76_b

Němečtí policisté budou kontrolovat všechny své hranice.
Zdroj: Flickr

  • Němečtí policisté budou kontrolovat všechny své hranice.
  • Zdroj: Flickr

Německo, kterému problém s nelegálními migranty už přerostl dávno přes hlavu, se snaží omezit přívaly běženců z Blízkého východu, Asie a Afriky, které stále proudí do této západoevropské země. Nově ministerstvo vnitra rozhodlo zavést od 16. září kontroly na všech pozemních hranicích. Podle ministryně Nancy Faeser by toto opatření mělo platit půl roku s tím, že po té době se rozhodně buď o jeho prodloužení nebo zrušení.

Dosud Německo hlídá pouze hranice s Českou republikou, Rakouskem, Polskem a Švýcarskem. Nyní by mělo dojít i na kontroly na hranicích s Francií, Dánskem a zeměmi Beneluxu, tedy Nizozemskem, Belgií a Lucemburskem.

Vláda Olafa Scholze, která je za shovívavou politiku vůči migrantům terčem kritiky obyvatelstva i opozice, chce tento týden představit bezpečnostní balíček, tedy soubor opatření, který by měl Němce chránit před islámským terorismem a organizovanou kriminalitou ze strany asijských a afrických gangů. Opozice však vládu už nyní kritizuje, že chystaná opatření nejsou do razantní.

Nespokojené je i obyvatelstvo, což se projevilo v zemských volbách v Sasku a Durynsku, kde slavila velké úspěchy krajně pravicová a protiimigrační Alternativa pro Německo. Vládní strany naopak krutě pohořely.

Autor: Jan Skala

Související

elektromobil
Ekonomika Elektromobily

Elektrifikace firemních aut v EU zaostává. Nejvíce v Německu a Francii

profimedia-0906336166
Zahraniční

Budoucnost Schengenu je v ohrožení kvůli migraci

5887478315_6941e9711d_b
Ekonomika

Německo začíná s demolicí průmyslu. Zelená politika vyhání výrobu ze země

profimedia-0907185039
Zahraniční

V Drážďanech se zřítila další část mostu do Labe