čtvrtek 19. září 2024

Německá vláda chce měnit azylovou politiku. Migranti volají po právu šaría

Německá vláda zakazuje nošení nožů a chce měnit štědrou azylovou politiku. Mezitím však hordy Afghánců v ulicích Mnichova požadují zavedení práva šaría.

4550926816_5f008536ba_b

Afghánci chtějí v Německu zavedení práva šaría.
Zdroj: Flickr

  • Afghánci chtějí v Německu zavedení práva šaría.
  • Zdroj: Flickr

Otázka nelegální migrace a jak se z té šlamastyky dostat, to je téma, kterým se dnes a denně zabývá celé Německo. Po útoku na městských slavnostech v Solingenu už vláda oznámila, že hodlá uzákonit zákaz nošení zbraní, včetně nožů, na veřejnosti a hodlá také změnit štědrou azylovou politiku. O co konkrétně půjde, chce německá ministryně Nancy Faeser oznámit v nejbližší době.

Hamburské úřady už v tomto duchu začaly konat a duchovnímu vůdci šíitského Islámského centra v Hamburku Mohammadu Hádímu Mofattímu, už doručily dokumenty o vyhoštění. Německo jeho organizaci zakázalo před pěti týdny, kdy bylo údajně jasné, že podporuje antisemitismus a protižidovské nálady dle jasných pokynů z Íránu.

Na druhou stranu se však objevuje stále více signálů, že německé úřady ve vlastní zemi skutečně nemají situaci pod kontrolou. Zejména v Mnichově se totiž radikalizuje velmi silná komunita Afghánců, kteří se například označují za dobyvatele Evropy a v ulicích města pózují nejen v barvách afghánské armády, ale i se zbraněmi v ruce. Podle příspěvků, které sdílí na sociálních sítích, je jejich hlavním cílem vyhlášení radikálního islámského dogmatu, práva šaría v Německu.

Autor: Jan Skala

Související

35247813152_4801bf72bd_b
Zahraniční

Německo se radikalizuje. Po úspěchu pravicové AfD posilují také komunisté

elektromobil
Ekonomika Elektromobily

Elektrifikace firemních aut v EU zaostává. Nejvíce v Německu a Francii

profimedia-0906336166
Zahraniční

Budoucnost Schengenu je v ohrožení kvůli migraci

5887478315_6941e9711d_b
Ekonomika

Německo začíná s demolicí průmyslu. Zelená politika vyhání výrobu ze země