pondělí 16. září 2024

Němci žádají ukončení migrační vlny. Vláda Olafa Scholze je však proti

Německá vláda se k hlasům o zastavení migrace z Asie staví odmítavě. A to i přes množící se útoky a plány militantních islamistů na vytvoření chalífátů v Německu.

refugees-welcome-germany

Německá vláda za heslem z minulé desetiletky stále stojí.
Zdroj: The Globe Post

  • Německá vláda za heslem z minulé desetiletky stále stojí.
  • Zdroj: The Globe Post

Jak řadoví Němci, tak i opoziční politici, jak z konzervativní koalice CDU/CSU, tak z krajně pravicové Alternativy pro Německo, čím dál častěji volají po ukončení přívalu migrantů ze Sýrie a Afghánistánu. Impulzem pro to je silně vzrůstající kriminalita pocházející z těchto etnik, kde se množí vražedné teroristické útoku. Posledním byl páteční útok na městských slavnostech v Solingenu, kdy mladý Syřan zabil nožem tři lidi a dalších osm těžce zranil.

Vládu Olafa Scholze (SPD) k tomu vyzval předseda opoziční CDU Friedrich Merz. „Po teroristickém činu v Solingenu by mělo být jasné, že problémem nejsou nože, ale lidé, kteří s nimi pobíhají," napsal podle deníku Die Welt Merz Scholzovu kabinetu. Jeho slova potvrdil i místopředseda frakce CDU/CSU Jens Spahn, který dokonce vyzval k uzavření hranic.

Jejich iniciativa však pravděpodobně nepadne na úrodnou půdu, protože Scholzova administrativa o takovém kroku nechce ani slyšet. Kromě slov o solidaritě argumentuje také tím, že zastavení migrace by bylo proti německé ústavě, která právo na azyl zaručuje.

Autor: Jan Skala

Související

elektromobil
Ekonomika Elektromobily

Elektrifikace firemních aut v EU zaostává. Nejvíce v Německu a Francii

profimedia-0906336166
Zahraniční

Budoucnost Schengenu je v ohrožení kvůli migraci

5887478315_6941e9711d_b
Ekonomika

Německo začíná s demolicí průmyslu. Zelená politika vyhání výrobu ze země

profimedia-0907185039
Zahraniční

V Drážďanech se zřítila další část mostu do Labe