pátek 18. října 2024

Němci se začínají otáčet k Syřanům zády. Už jim nechtějí udělovat azyl

První soud v Německu řekl, že není třeba udělovat azyl Syřanům. Pokud se přidají další, půjde o totální změnu azylové politiky.

profimedia-0815402705

Syřané by v Německu už azyl automaticky dostávat neměli.
Zdroj: Profimedia

  • Syřané by v Německu už azyl automaticky dostávat neměli.
  • Zdroj: Profimedia

Německý soud v Severním Porýní-Vestfálsku, vynesl přelomové rozhodnutí, na základě, kterého by se mohla změnit dosavadní azylová politika spolkové země, jakou v minulé desetiletce nastavilo tehdejší kancléřka Angela Merkel, Podle současného rozhodnutí by už úřady nemusely udělovat azyl žadatelům ze Sýrie. Na území tohoto státu už není plošná válka, takže jeho obyvatelé už nepotřebují ochranu před ní.

Je možné, že rozhodnutí soudu ze Severního Porýní-Vestfálska budou následovat i další německé soudy, čímž by Syřané přišli o ochranu v celém Německu. Čeho se zatím Syřané obávat nemusí, jsou deportace, protože v jejich zemi panuje extrémní chudoba.

Německo postoj k migrantům mění poslední dobou, kdy se ukázalo, že právě běženci stojí za vysokým nárůstem kriminality. Počet těch, kteří jsou zapleteni do násilné či sexuální trestné činnosti prudce stoupá. Kritici migrace také upozorňují na to, že z některých částí velkých měst se už stala ghetta, které ovládají cizinecké gangy.

Autor: Jan Skala

Související

Gigafactory Tesly v Německiu
Ekonomika Elektromobily

Tesla bude mít největší výrobní závod v Německu

GaFk6J6XMAAnK0A
Krimi

Vietnamská magnátka dostala doživotí. Šibenici však stejně neunikne

GaBArFnWkAALf1g
Zahraniční

Do Ugandy s běženci. Nizozemská vláda představila protiimigrační plán

migranti
Zahraniční

Albánie odmítá migranty, výjimku má pouze Itálie