pondělí 16. září 2024

Nekonečný příběh: Petiční stánek je zpátky, posunul se blíž ke Strakovce

Pouhých pár hodin potom, co zmizel od Úřadu vlády brloh vydávaný za petiční stánek, se objevil nový. Je naproti zlikvidovanému ležení.

448108440_473595051869770_4772365501080110437_n

Nový petiční stánek vznikl naproti odklizenému.
Zdroj: X

  • Nový petiční stánek vznikl naproti odklizenému.
  • Zdroj: X

Náhrada za petiční stánek přezdívaný kvůli nepořádku a zápachu Tchořoviště na sebe nenechala dlouho čekat. Je naproti místu, kde stály stany, v nichž se grilovalo a pilo 392 dnů. Ležení po víc než roce nechaly odstranit úřady pod záminkou opravy zdi, u které stálo. Policie také zadržela dezinformátora Ondřeje Thora, který ve slumu žil a nechal se živit hlavně seniory a handicapovanými lidmi.

Thor poté sehrál komedii, že mu je zle, a potřeboval záchranku. Přestože měl pravděpodobně smrt na jazyku, statečně sdílel video ze sanitky na svém Facebooku.

Video z místa sdílel Ladislav Kytka z Rajchlovy neúspěšné strany PRO. Mluvil o přesunutí stánku o sedm metrů, za kterým je Úřad vlády. "Ta obava z toho petičního stánku byla neskutečná," blouzní Kytka s tím, že zrušení brlohu je pošlapáním ústavního práva. Zároveň chce zjistit, zda městská část vypsala na opravu zdi výběrové řízení. "Na úřední desce nic nebylo," hlásí, přestože má přímo před sebou dokumenty o tom, že stavbu zadával Úřad vlády, a lze tak jednoduše dohledat, že informace zveřejnil 12. února. Městská část mu ale leží v žaludku zřejmě víc. "Pokud se nám potvrdí ta účelovost, že chtěli zlikvidovat stánek, je to pošlapání ústavy jako takové," míní.

Thor se zatím uklidil do nemocnice. "Viděli jste jakým způsobem nevybíravým přišli pro Ondru Thora. Mě to teda šokovalo. Oni nastoupili sem s tím, že si sem pozvali nějaký lidi a těžkooděnce. Ondra se ocitl potom v nemocnici," oznámil Kytka.

Další z dezinformátorů, Patrik Pečénka, na svém facebookovém profilu zveřejnil fotku nového ležení. "Něco se klube, ale i přesto poslední stanovisko bude mít Ondra, až se vrátí," připsal.

Dá se tak očekávat, že hromada stanů, nepořádku, potkanů a odpadu nabere brzy svou původní podobu, s níž si úřady nedokázaly poradit.

Související

GSSfSWBagAU5med.jpg
Domácí

Petiční stánek se po měsíci u Strakovky přesunul do blízkého parku

GP8AQUeX0AEETW1
Domácí Video

Absurdní rada policie, těžkooděnci, záchranka: Thor přišel o petiční stánek

GP4IpU2WAAA4ODU
Domácí

Komedie u Strakovky: Thor na policisty volá policii a žádá o pomoc armádu

GP26XWsXoAAv9qY
Domácí Aktualizujeme

Vláda tu páchá vraždy, zuří zamčený Thor a chce pomoc od protimafiánského útvaru